Kdaj bi lahko hitri vlak povezal Pariz in Berlin?

Gospodarstvo 12. Jun 202214:09 0 komentarjev
hitri vlak, nemčija
Michele TantussiREUTERS

Francoski železniški operater SNCF in nemški Deutche Bahn bi lahko prihodnje leto vzpostavila hitro železniško povezavo med Parizom in Berlinom. Kot je pred časom sporočil predsednik in glavni izvršni direktor SNCF Jean-Pierre Farandou, upajo, da bodo eno potovanje dnevno med francosko in nemško prestolnico lahko začeli ponujati decembra 2023.

Operaterja sicer že ponujata možnost potovanja s hitrim vlakom med Parizom in Frankfurtom, direktne povezave med Parizom in Berlinom pa trenutno še ni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Pred nekaj leti potniki z vlakom niso bili pripravljeni potovati več kot sedem ur, vendar se je to začelo spreminjati. Skupaj z nemškimi kolegi bomo izkoristili to priložnost in vzpostavili to povezavo,” je povedal Jean-Pierre Farandou.

Potovanje s hitrim vlakom povzroči bistveno manj emisij kot potovanje z letalom. Da bi privabili potnike, ki želijo zmanjšati ogljični odtis svojih potovanj tudi na daljše razdalje, železniški operaterji oživljajo tudi nočne vlake. Prihodnje leto naj bi bili tako potnikom znova na voljo tudi nočni vlaki med Parizom in Berlinom, poroča AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!