“Ken” razočaran, ker so oskarji spregledali “Barbie” in režiserko Greto Gerwig

Magazin 24. Jan 202407:50 1 komentar
Gosling, Gerwig in Robbie v Barbie
Foto: PROFIMEDIA

Igralec Ryan Gosling je ob svoji nominaciji za oskarja dejal, da je razočaran, ker so v glavnih kategorijah pozabili na Greto Gerwig in Margot Robbie, režiserko in glavno igralko filma Barbie.

Ryan Gosling je dejal, da je sicer počaščen, da je bil nominiran za najboljšega igralca v stranski vlogi, ker je upodobil “plastično lutko po imenu Ken”, a hitro zatem dodal: “A ni Kena brez Barbie in ni filma Barbie brez Grete Gerwig in Margot Robbie.”

Mnogi so pričakovali, da bosta Margot Robbie in Greta Gerwig nominirani v kategoriji za najboljšo igralko oziroma za najboljšega režiserja.

Robbie je bila sicer v kategoriji najboljših filmov prepoznana kot producentka filma Barbie, Gerwig pa je bila skupaj z možem Noahom Baumbachom nominirana za najboljši prirejeni scenarij.

V izjavi za CBS je Gosling dejal, da je izjemno počaščen, da so ga nominirali v kategoriji z drugimi izjemnimi umetniki v letu številnih odličnih filmov. Obenem je kanadski igralec Greto Gerwig in Margot Robbie označil za osebi, ki sta najbolj odgovorni za ta “zgodovinski, svetovno znani film”.

“Brez njunega talenta, poguma in genialnosti ne bi bilo mogoče nobeno priznanje za nikogar v filmu. Če rečem, da sem razočaran, da nista nominirani, je to milo rečeno. Proti vsem pričakovanjem sta nas nasmejali, nam zlomili srce, ’premaknili kulturo’ in se zapisali v zgodovino s pomočjo brezdušnih, pomanjkljivo oblečenih lutk brez mednožja. Njuno delo bi moralo biti priznano skupaj z drugimi zelo zaslužnimi nominiranci,” je še zapisal.

Film Barbie
Ryan Gosling, Margot Robbie, Greta Gerwig in America Ferrera. (Foto: PROFIMEDIA)

Poudaril je, da je izjemno vesel za Americo Ferrero, ki je bila nominirana za najboljšo igralko v stranski vlogi, pa tudi za druge umetnike, ki so sodelovali pri tem prelomnem filmu. Tudi Ferrera je sicer dejala, da je izjemno razočarana nad tem, da Gerwig in Robbie nista bili nominirani.

Film Barbie je sicer prejel osem nominacij za oskarja, tudi za najboljši film leta. Oppenheimer Christopherja Nolana je prejel 13 nominacij, sledi pa film Nesrečna bitja, v katerem blestita Emma Stone in Mark Ruffalo.

Oskarji bodo potekali 10. marca v Los Angelesu, že četrtič pa jo bo vodil ameriški komik Jimmy Kimmel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje