Kijev in druga ukrajinska mesta ponovno tarča napadov

Svet 04. Maj 202307:30 2 komentarja
Kijev
Viacheslav Ratynskyi/REUTERS

Iz Kijeva in nekaterih drugih ukrajinskih mest na jugu države je bilo spet slišati eksplozije. V Rusiji pa je medtem v regiji Krasnodar po napadu "neidentificiranega brezpilotnega letalnika" zagorelo v rafineriji nafte Ilsk.

Iz Kijeva in drugih ukrajinskih mest, med drugim Zaporožja in Odese na jugu države, je bilo spet slišati eksplozije. To se je zgodilo zgolj dan dan po tem, ko je Rusija obtožila Ukrajino, da je skušala z brezpilotnim letalnikom izvesti napad na Kremelj oziroma ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ukrajina je ruske navedbe zavrnila.

Do zračnih napadov na ukrajinska mesta prihaja na dan, ko naj bi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v okviru nenapovedanega obiska na Nizozemskem govoril v Haagu. Tam bo obiskal tudi Mednarodno kazensko sodišče, ki preiskuje domnevne ruske vojne zločine v Ukrajini, porooča BBC.

Na jugu Rusije je danes po napadu brezpilotnega letalnika zagorelo v rafineriji nafte. Požar, ki so ga že pogasili, je izbruhnil v rafineriji Ilsk v regiji Krasnodar po napadu “neidentificiranega brezpilotnega letalnika”, je dejal predstavnik reševalnih služb, poročanje ruske tiskovne agencije Tass povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Tamkajšnji guverner Venjamin Kondratjev je na Telegramu sporočil, da je bil požar omejen na 400 kvadratnih metrov površine, nato pa so ga reševalne službe hitro pogasile.

Incident se je zgodil po več napadih z droni, ki jih je Rusija obsodila, vključno z napadom, ki je bil po mnenju Moskve namenjen atentatu na predsednika Vladimirja Putina.

Rusija je v sredo sporočila, da je sestrelila dva ukrajinska brezpilotna letalnika, usmerjena proti Kremlju v Moskvi, in Ukrajino obtožila poskusa atentata na Putina. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obtožbe Moskve zavrnil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje