Kim Džong Un za pripravljenost tako na dialog kot konfrontacijo z ZDA

N1 video 18. Jun 202111:55 > 26. Jul 2021 16:31 0 komentarjev

Voditelj Severne Koreje Kim Džong Un je dejal, da se mora njegova država pripraviti tako na "dialog kot konfrontacijo" z ZDA. Povedal je še, da je država še posebej pripravljena na konfrontacijo.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je dejal, da se mora njegova država pripraviti tako na “dialog kot konfrontacijo” z ZDA, še posebej pa na slednje. S tem je Kim prvič doslej neposredno komentiral odnose z administracijo ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki je nedavno zaključila pregled politike do Severne Koreje.

Kot je dejal Kim, se mora Severna Koreja “še posebej in v polnosti pripraviti na konfrontacijo, da bi tako zaščitila dostojanstvo države in njenih interesov za neodvisen razvoj”, pa tudi da bi zagotovila “mirno okolje” in varnost Severne Koreje.

Kim je govoril v četrtek na zasedanju centralnega komiteja Delavske stranke, ki se je ta teden začelo v Pjongjangu, njegove besede pa je danes povzela državna tiskovna agencija KCNA, ki jo povzemajo tuje tiskovne agencije.

Gre za prvi odziv Kima na usmeritve ameriške administracije pod vodstvom predsednika Bidna, ki je nedavno zaključila revizijo svoje strategije do Severne Koreje, poroča britanski BBC. V njej ZDA obljubljajo “praktičen, umerjen pristop”, vključno z diplomatskimi prizadevanji in zlasti z namenom, da bi Pjongjang prepričali o odpovedi jedrskemu in raketnemu programu.

Kim se je z Bidnovim predhodnikom Donaldom Trumpom srečal trikrat, a pogovori o jedrski razorožitvi so naposled zastali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!