Kim Kardashian poškodovala legendarno obleko Marilyn Monroe

Magazin 14. Jun 202213:37 > 17. Jun 2022 14:42 0 komentarjev
Kim Kardashian
Profimedia

Mnogi so se pritoževali, da je znamenito obleko nosila na dogodku Met Gala.

Kultna obleka Marilyn Monroe, ki jo je nosila, ko je J. F. Kennedyju zapela “Happy Birthday, Mr. President”, in ki so jo leta 1962 izdelali po meri igralke, je poškodovana, potem ko jo je Kim Kardashian nosila na dogodku Met Gala. Na novih fotografijah obleke, ki jih je objavil zbiratelj Scott Fortner, so vidne poškodbe ob zadrgi.

Strokovnjaki pravijo, da manjkajo celo nekateri kristali in bleščice, nekateri pa visijo na eni niti.

Škodo si lahko ogledate tukaj:

V primerjavi s fotografijami obleke iz leta 2016 so razlike očitne. V Ripley’s trdijo, da je bilo “ogromno pozornosti namenjene ohranjanju tega dela zgodovine pop kulture”, a zdi se, da nove fotografije kažejo drugače.

“Ali je bilo vredno tega?”, “To je tako žalostno!”, “Kot bi bil Picasso uničen” so nekateri komentarji.

Kim je bila sprva obleka premajhna, zaradi česar so v Ripley’s zavrnili dovoljenje za njeno nošenje. A resničnostna zvezdnica je ponosno priznala, da je shujšala za sedem kilogramov, da bi lahko oblekla kultno obleko, kar je sprožilo ogorčenje javnosti in strokovnjakov. Lahko smo videli, da ji zadrge sploh ni uspelo zapeti do konca – zato je čez nosila belo krzno.

Kim Kardashian
PROFIMEDIA

Kimina odločitev, da bo obleko nosila na dogodku, je že takrat sprožila polemike. Oblikovalec, ki je naredil originalne skice za obleko, Bob McKee, je menil, da Kim nikoli ne bi smela nositi obleke. “Zasnovana je bila za Marilyn Monroe. V tej obleki ne bi smeli videti nikogar drugega,” je maja povedal za Entertainment Weekly. Enako menijo številni modni strokovnjaki, ki pravijo, da je bila tkanina obleke, ki je stara več kot 60 let, preveč krhka, da bi jo lahko nosila Kim, piše DietPrada.

kim Kardashian
PROFIMEDIA

“Frustrirana sem, ker so bila vsa naša prizadevanja za profesionalno obravnavo zgodovinskih kostumov zaman,” je za LA Times povedala nekdanja kustosinja inštituta za kostume Sara Scaturo. “V osemdesetih letih se je zbrala skupina strokovnjakov za kostume, da bi sprejeli sklep, da se zgodovinski kostumi ne smejo nositi. Zato me skrbi, da bodo kolegi, ki skrbijo za zbirke zgodovinskih kostumov, zdaj pod pritiskom zvezdnikov, da jim dovolijo nositi muzejska oblačila.

Avtorica: Selena Ribić/Zadovoljna.rs

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!