Kitajski delavci v Srbiji odrli mačko na gradbišču

Svet 12. Okt 202122:05 > 22:19 4 komentarji
Srbija delavci, Kitajci
Shmeergla/TWITTER

V Srbiji je veliko ogorčenja sprožil video posnetek, na katerem kitajska delavca na gradbišču odreta mačko. Pri društvo za zaščito živali Banata so oblasti pozvali k ukrepanju. Dogodek naj bi se zgodil na gradbišču tovarne pnevmatik Linglong v Zrenjaninu.

V Srbiji se je v ponedeljek pojavil posnetek, na katerem delavca na gradbišču z nožem odreta mačko. Po poročanju bosanskega N1 se je dogodek zgodil na gradbišču tovarne pnevmatik Linglong v Zrenjaninu.

Tamkajšnje društvo za zaščito živali Banata je dejanje označilo za nedopustno, ogorčena pa je bila tudi javnost.

Povpraševanje po mačjem mesu veliko

V društvu so dodali, da so bili že večkrat obveščeni o primerih, ko kitajski državljani v mesnicah in trgovinah povprašujejo po mačjem mesu, ki ga v prosti prodaji ni mogoče dobiti.

“Mačjega mesa ni mogoče dobiti v prosti prodaji, zato je popolnoma nerazumljivo njihovo razmišljanje, da na takšen način želijo zadovoljiti svoje prehranjevalne navade. Ubijanje mačke in odiranje kože sredi belega dneva, takšni prizori so v civilizirani državi in 21. stoletju nedopustni,” so dejali v društvu.

V društvu so še prepričani, da morajo kitajski delavci ne glede na svoje življenjske navade in prehrano spoštovati srbske zakone, ko se nahajajo v Srbiji.

“Pozivamo pristojne, da prenehajo bežati pred odgovornostjo in naj aretirajo storilca, saj sta bili osebi posneti in ju je mogoče identificirati,” so zapisali.

Podjetje: Na posnetku ni mačka, ampak zajec

Po objavi posnetka v številnih srbskih medijih, so se odzvali v podjetju pnevmatik Linglong, ki je zanikala, da je na posnetku mačka. V odzivu so zapisali, da so podrobno preiskali primer in da po njihovih informacijah na posnetku ne gre za mačko ampak zajca.

“Posnetek je res nastal na gradbišču našega podjetja, delavci na posnetku pa so zaposleni pri našem podizvajalcu, ki gradi tovarno. Notranja preiskava je ugotovila, da je na posnetku zajec in ne mačka. Zajca naj bi delavcem prinesel eden od lokalnih delavcev. Takoj po objavi smo zahtevali, da omenjene delavce s posnetka odstranijo z gradbišča,” so zapisali pri podjetju.

V odzivu so še zapisali, da so takšni prizori nesprejemljivi in da je skrb za okolje in živali eden od pomembnih vrednot podjetja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje