Komu bi Elon Musk zaračunaval uporabo Twitterja?

Gospodarstvo 04. Maj 202211:47 > 12:40 0 komentarjev
Profimedia / Elon Musk na Met Gala

Potem ko je Elon Musk, najbogatejši človek na svetu in izvršni direktor Tesle, prejšnji teden za 44 milijard dolarjev oziroma 41 milijard evrov kupil priljubljeno družbeno omrežje Twitter, je v seriji tvitov napovedal, kaj vse bi na platformi rad spremenil. Danes ponoči pa je znova razburil z namigom, da bi Twitter – vsaj za določene uporabnike – lahko postal plačljiv. 

Novi lastnik Twitterja, sicer ustanovitelj podjetij Tesla ter SpaceX, Elon Musk je ponoči razburil s tvitom, da bo platforma vedno brezplačna za “navadne uporabnike”, bi pa lahko postala plačljiva za “tržne oziroma vladne uporabnike”.

“Twitter bo vedno brezplačen za navadne uporabnike, bi pa lahko postal plačljiv za tržne oziroma vladne uporabnike,” je tvitnil. Ta objava je v niti sicer sledila zapisu, da je propad prostozidarjev zakrivilo dejstvo, da so svoje storitve podarjali brez plačila.

Po poročanju medijev se na omenjeni tvit v podjetju še niso odzvali, zato ostaja nejasno, kaj natančno je Musk mislil. Mnogi se zdaj sprašujejo, komu bi Musk za uporabo Twitterja zaračunaval in na kakšen način.

Po poročanju Reutersa je Musk prejšnji teden bankam povedal, da bo razvil nove načine za monetizacijo tvitov in se lotil direktorskih plač v podjetju, da bi znižal stroške. Kot je dejal, načrtuje razvoj funkcij, ki bi ustvarjale dobiček iz tvitov, ki postanejo viralni, ali pa nosijo pomembne informacije.

Po sklenjenem dogovoru o nakupu je Musk v svojem “Twitter pohodu” objavljal tvite, kaj vse bi rad spremenil.

Profimedia

V petek je Musk na dogodku Met Gala v New Yorku medijem, zbranim na rdeči preprogi, povedal, da ima Twitter “nišni” doseg, medtem ko si sam na tej družbeni platformi želi več ameriških državljanov. Twitter ima po svetu 217 milijonov uporabnikov, v ZDA pa okoli 40 milijonov dnevno aktivnih uporabnikov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!