Twitter rafal Elona Muska: kaj vse bi spremenil

Magazin 28. Apr 202207:03 > 08:30 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEDIA

Od dneva, ko je odjeknila novica, da bo Elon Musk prevzel Twitter, Musk to družbeno omrežje uporablja za napovedi, kaj bi rad spremenil. Izpostavlja predvsem povečanje svobode govora, v zadnjih 24 urah pa si je privoščil pravi "Twitterjev pohod".

V zadnjih 24 urah je multimilijarder Elon Musk objavil kar nekaj zapisov na družbenem omrežju Twitter, v katerih je delil svoja razmišljanja, kaj bi rad spremenil. Spomnimo, pred dnevi je Musk dosegel dogovor o nakupu s podjetjem, ki je vreden 44 milijard dolarjev (okoli 41 milijard evrov). Že ob tej novici je Musk izpostavil pomen svobode govora in napovedal, da želi Twitter narediti “boljši kot kadarkoli prej”.

V svojem “Twitterjevem pohodu” je začel z objavo najbolj priljubljenih aplikacij v Applovi trgovini. Pred Twitterjem in TikTokom je videti družbeno omrežje Truth Social, ki je na prvem mestu. To je omrežje Donalda Trumpa, ki ga je začel uporabljati po tem, ko so mu odstranili profil na Twitterju zaradi spodbujanja nasilja. “Truth Social (grozno ime) obstaja, ker je Twitter cenzuriral svobodo govora. Morali bi ga (družbeno omrežje Truth Social, op. a.) poimenovati Trobenta.”

V enem od tvitov je Musk objavil fotografijo oziroma meme Joeja Rogana, ki govori o domnevni levičarski pristranskosti Twitterja, in nadaljeval z besedami: “Da bi si Twitter zaslužil zaupanje javnosti, mora biti politično nevtralen, kar v praksi pomeni, da skrajno desnico in skrajno levico razburi v enaki meri.”

Eden od predlogov novega lastnika podjetja je tudi, da bi bila zasebna sporočila na Twitterju šifrirana (omenil je šifriranje “end to end”), kot so na Signalu, da ne bi mogel “nihče vohuniti ali vdreti v naša sporočila”.

“Potem bom kupil še Coca-Colo, da bom vanjo vrnil kokain,” je Musk še zapisal v tvitu, ki ga je v treh urah všečkalo milijon in pol ljudi.

“Naredimo Twitter maksimalno zabaven!” je še navedel v ločenem tvitu in se na koncu pošalil na račun svojega starega zapisa, da bo kupil McDonald’s in popravil vse naprave za sladoled. “Poslušajte, ne morem delati čudežev, okej?”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!