Komu pravzaprav maha Vučić

Svet 29. Mar 202210:55 > 11:20 0 komentarjev
Vučić, Orban
Zajem zaslona/TWITTER

Zakrožil je posnetek madžarskega premierja in srbskega predsednika med otvoritveno vožnjo po progi hitre železnice med Beogradom in Novim Sadom.

Na družbenem omrežju Twitter je zakrožil posnetek madžarskega premierja Viktorja Orbana in srbskega predsednika Aleksandra Vučića med vožnjo z vlakom ob odprtju hitre železniške proge med Beogradom in Novim Sadom pred dobrim tednom dni. Posnetek je pritegnil veliko pozornosti, saj Vučić med vožnjo skozi okno maha tudi takrat, ko na prostem ni ljudi, ki bi videli njegovo mahanje.

“Vučić maha v prazno, Orbanu pa ni jasno, kaj se dogaja,” je objavo posnetka (z naslovom) opisal hrvaški Index. S posnetka je namreč videti, kako Orban na hitro pogleda iz vlaka, da bi videl, komu maha Vučić oziroma če je zunaj nekaj, kar je sam spregledal.

Posnetek vožnje z vlakom je zakrožil nekaj dni pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami na Madžarskem in splošnimi volitvami v Srbiji. Izid glasovanja na Madžarskem je precej nepredvidljiv. Zadnja Zaveczova raziskava je pokazala, da se je 64 odstotkov volilcev že odločilo, za koga bo oddalo svoj glas, pri čemer bi jih za Fidesz glasovalo 41 odstotkov, za opozicijo pa 39.

Hitro železniško progo med Beogradom in Novim Sadom, ki bo del proge, ki bo v prihodnosti povezala srbsko in madžarsko prestolnico, so odprli 19. marca. Dela na progi so bila vredna 935 milijonov dolarjev, navaja STA. Pot s hitrim vlakom med tema dvema srbskima mestoma traja le dobre pol ure.

Vlak bo po novi progi za pot do Budimpešte do Beograda potreboval manj kot tri ure. Proga je del kitajske pobude Pas in pot, s katero želi Peking infrastrukturno povezati Azijo in Evropo, piše STA. Vrednost celotnega projekta v Srbiji je po navedbah Tanjuga vredna približno 2,2 milijarde dolarjev, pri čemer si je denar za gradnjo Beograd izposodil tudi od Rusije in Kitajske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!