Konec preiskave: skupnemu samomoru družine v Švici botrovale teorije zarote

Črna kronika 22. Mar 202318:15 1 komentar
Samomor družine v Švici
PROFIMEDIA

Primer smrti družine, ki je pred enim letom pretresel švicarsko javnost, je zaključen. Štirje člani družine so umrli v skrbno načrtovanem skupinskem samomoru, ki so ga spodbudile teorije zarote, da jim želi zunanji svet škodovati, poroča BBC.

Pred enim letom je švicarsko javnost pretresla smrt družine, ki je 24. marca lani umrla v mestu Montreux. Osemletna deklica, petnajstletni fant, njun oče ter mati in njena sestra dvojčica so padli iz sedmega nadstropja svojega stanovanja. Preživel je le sin, poroča britanski BBC.

Švicarske oblasti so sedaj zaključile s preiskavo primera. Policija je izključila možnost, da bi družina umrla nasilne smrti, prav tako niso našli sledi drog.

Čeprav sprva nič ni kazalo na to, da bi starša razmišljala o samomoru, so po navedbah BBC preiskovalci po enem letu ugotovili, da so člani družine umrli v skrbno načrtovanem skupinskem samomoru.

Čakali na pravi trenutek, da se odpravijo na “boljši svet”

Mati družine in njena sestra sta bili, kot poroča BBC, namreč globoko vpeti v preživetvene teorije zarote. Ko je policija preiskala stanovanje, je ugotovila, da je bilo to polno hrane, zdravil in higienskih materialov, vse je bilo do potankosti organizirano. Družina se je redko odpravila od hiše, otroka sta se šolala doma.

Ženski sta bili globoko sumničavi do vlade in lokalnih oblasti. Otroka sta vzgajali v prepričanju, da jima svet želi slabo. Njuno prepričanje sta še okrepili pandemija covida-19 in ruska invazija na Ukrajino.

Preiskave stanovanja in elektronskih naprav so razkrile, da je družina skupinski samomor podrobno načrtovala in zanj celo vadila, piše BBC.

Po navedbah policijskega poročila so odrasli čakali na pravi trenutek, da se odpravijo na “boljši svet” in zapustijo tega, ki so se ga bali. Dokončno odločitev je po pisanju BBC sprožil dobronameren obisk lokalne policije, ki je na jutro samomora obiskala družino, da bi očeta, ker ni odgovarjal na pošto, spomnila na sestanek, ki je zadeval sinovo šolanje na domu. Družina policije ni spustila v stanovanje. Nekaj minut kasneje so bili mrtvi.

Švicarske oblasti so prosile za spoštovanje zasebnosti preživelega sina. Petnajstletnik je bil po padcu hudo poškodovan in v komi, a je sedaj okreval. Spomina na dan dogodka nima, so dejali preiskovalci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje