Kraljica zaradi covida prestavila virtualna sprejema

Svet 24. Feb 202214:44 > 14:59 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II.
Profimedia

Očitno se kraljica štiri dni po pozitivnem testu na koronavirus le ne počuti tako dobro, kot so trdili v Buckinghamski palači. Kljub napovedi, da bo med izolacijo nadaljevala z delom, je odpovedala za danes načrtovana virtualna sprejema.

Kraljica je za danes predvideni virtualni avdienci prestavila, poroča Guardian. Kot pojasnjujejo v palači, sta uradna sprejema prestavljena na kasnejši datum. “Njeno veličanstvo nadaljuje z lažjimi nalogami, za ta teden ni predvidenih več nobenih obveznosti.” Pred štirimi dnevi, ko so Elizabeti II. potrdili koronavirus, so v palači sicer trdili, da ima blage simptome, podobne prehladu.

Kraljica, ki bo aprila dopolnila 96 let, je januarja 2021 prejela prvi odmerek cepiva in naj bi bila polno cepljena. Pred manj kot dvema tednoma je princ Charles drugič zbolel za koronavirusom, njegova žena Camilla, vojvodinja Cornwallska, pa je bila pozitivna nekaj dni pozneje. Domneva se, da je kraljica v tem času nekaj časa preživela s svojim sinom na slovesnosti na gradu Windsor. Od takrat poročajo o številnih diagnosticiranih okužbah med gosti.

Pred kraljico več pomembnih dogodkov

Pred kraljico je sicer več odmevnih dogodkov, 2. marca naj bi gostila diplomatski sprejem v Windsorju, kjer naj bi se srečala z več sto diplomati. 14. marca bi se udeležila bogoslužja in 29. marca spominske slovesnosti vojvode Edinburškega. Za zdaj še ni jasno, katerih slavnostnih dogodkov se bo udeležila, bodo pa večino dolžnosti v njenem imenu opravili člani kraljičine družine. Kraljica je sicer zbolela štiri mesece pred njenim platinastim jubilejem, junija bo veliko praznovanje, saj Elizabeta II. že sedem desetletij zaseda prestol.

Elizabeta II. in njen sin Charles sta sicer le dva od kraljevih predstavnikov, ki so se v zadnjem času okužili z omenjenim virusom. Pred tem je bila pozitivna 81-letna danska kraljica Margareta II., kasneje pa je bil pozitiven tudi 54-letni španski kralj Filip VI.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!