Kraljico Elizabeto II. je covid utrudil in izčrpal

Magazin 11. Apr 202214:27 > 14:46 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II.
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta II. je svojo izkušnjo prebolevanja covida-19 označila kot "utrujajočo" in "izčrpavajočo." Prav tako je pandemijo označila za grozljivo, poroča Reuters.

Kraljica je prek videoklica govorila z zdravstvenimi delavci, ki so pomagali vzpostaviti in nato voditi covidno bolnišnično enoto s 155 posteljami, da bi pomagali bolnikom z respiratornimi težavami. “Neverjetno je, kaj vse je lahko storjeno, ko je treba, kajne?” je o njihovi požrtvovalnosti dejala v komentarju, ki ga je v nedeljo objavila Buckinghamska palača, piše Reuters.

Prav tako je govorila z Asefom Hussainom, ki je resno zbolel za koronavirusom in zaradi njega izgubil več družinskih članov. “Ta grozljiva pandemija pusti človeka zelo utrujenega in izčrpanega, kajne?” je svojo izkušnjo z njim delila kraljica. Vprašala je tudi, kako so se bolniki počutili, ko niso mogli videti svojih družinskih članov. “Zagotovo je morala biti izkušnja strašljiva,” je komentirala.

95-letni monarhinji so okužbo s koronavirusom potrdili februarja letos. Njeni simptomi naj bi bili blagi, podobni prehladu, in kmalu se je vrnila k svojim lažjim dolžnostim. Elizabeta, ki bo konec meseca dopolnila 96 let, je po navedbah Reutersa veliko manj aktivna od oktobra lani, ko je bila hospitalizirana zaradi javnosti neznane bolezni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!