Kraljico Elizabeto II. je covid utrudil in izčrpal

Magazin 11. Apr 202214:27 > 14:46
Kraljica Elizabeta II.
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta II. je svojo izkušnjo prebolevanja covida-19 označila kot "utrujajočo" in "izčrpavajočo." Prav tako je pandemijo označila za grozljivo, poroča Reuters.

Kraljica je prek videoklica govorila z zdravstvenimi delavci, ki so pomagali vzpostaviti in nato voditi covidno bolnišnično enoto s 155 posteljami, da bi pomagali bolnikom z respiratornimi težavami. “Neverjetno je, kaj vse je lahko storjeno, ko je treba, kajne?” je o njihovi požrtvovalnosti dejala v komentarju, ki ga je v nedeljo objavila Buckinghamska palača, piše Reuters.

Prav tako je govorila z Asefom Hussainom, ki je resno zbolel za koronavirusom in zaradi njega izgubil več družinskih članov. “Ta grozljiva pandemija pusti človeka zelo utrujenega in izčrpanega, kajne?” je svojo izkušnjo z njim delila kraljica. Vprašala je tudi, kako so se bolniki počutili, ko niso mogli videti svojih družinskih članov. “Zagotovo je morala biti izkušnja strašljiva,” je komentirala.

95-letni monarhinji so okužbo s koronavirusom potrdili februarja letos. Njeni simptomi naj bi bili blagi, podobni prehladu, in kmalu se je vrnila k svojim lažjim dolžnostim. Elizabeta, ki bo konec meseca dopolnila 96 let, je po navedbah Reutersa veliko manj aktivna od oktobra lani, ko je bila hospitalizirana zaradi javnosti neznane bolezni.