Kurz: Avstrijo skrbi krška nuklearka

Slovenija 26. Jun 202100:24 0 komentarjev
Avstrijski kancler Sebastian Kurz
Bobo

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je med proslavo ob slovenskem dnevu državnosti na Twitterju zapisal, da Avstrijo skrbi krška nuklearka in da bodo pri tem vprašanju še naprej ostali aktivni. Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec naj bi namreč takoj po potrditvi dolgoročne podnebne strategije državni Gen energiji podelil energetsko dovoljenje za gradnjo drugega bloka NEK.

Gost na državni proslavi ob slovenskem dnevu državnosti je bil tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz. Premier Janez Janša je na proslavi tudi simbolno prevzel predsedovanje Svetu EU.

Kurz je v nagovoru izpostavil, da ga veseli, da bo Slovenija v okviru predsedovanja EU posebno pozornost posvetila tudi Zahodnemu Balkanu, “regiji, ki je za vse nas pomembna”. Je pa med proslavo na Twitterju zapisal: “Naši medsosedski odnosi so zelo dobri. Slovenija je ena naših pomembnejših partneric, tudi gospodarskih. Sem pa znova izrazil našo skrb zaradi jedrske elektrarne Krško, avstrijska vlada bo s temi aktivnostmi tudi nadaljevala.”

Kot smo razkrili prav na N1, naj bi infrastrukturni minister Jernej Vrtovec v kratkem izdal dovoljenje za začetek gradnje drugega bloka JEK.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!