Kurz se ne namerava vrniti v politiko

Svet 08. Maj. 202214:56 > 15:18
Delite:
Sebastian Kurz
Foto: Leonhard Foeger/REUTERS

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz je v svojem prvem intervjuju od odstopa poudaril, da ne načrtuje vrnitve v politiko. Obenem je zagotovil, da svojemu nasledniku Karlu Nehammerju ne daje nobenih političnih nasvetov.

“To velja za zmeraj. Trajno izključujem možnost vrnitve,” je Sebastian Kurz dejal za časnik Kronen Zeitung glede svoje politične kariere. Bo pa nekdanji vodja Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) 14. maja sodeloval na kongresu stranke, kjer bo izrazil podporo Nehammerju, ki trenutno vodi tako ÖVP kot avstrijsko vlado. V intervjuju je Kurz pojasnil, da čeprav ima prijateljski odnos z Nehammerjem, mu ne nudi nasvetov.

Avstrijska notranja politika v njegovem življenju ne igra nobene vloge več, je zagotovil 35-letnik. “Geopolitični razvoj pa tako kot nekoč intenzivno spremljam tako poklicno kot zaradi zanimanja,” je dodal.

Kurz je lani oktobra odstopil z mesta kanclerja in se nato povsem umaknil iz politike. Povod za to so bili očitki poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.

Kurz se je po odhodu iz politike zaposlil kot globalni strateg pri ameriškem investicijskem podjetju Thiel Capital.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar