Lani Dončića doletela velika čast, letos še izboljšan njegov indeks

Svet 09. Sep 202213:03 0 komentarjev
Luka Dončić
PROFIMEDIA

Lani je slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić krasil naslovnico priljubljene videoigre NBA 2K22, v novi različici igre pa so njegovo igralsko učinkovitost še malenkost dvignili. Njegov indeks bo 95, kar ga uvršča na sedmo mesto med igralci v najmočnejši ligi na svetu.

V senci evropskega prvenstva v košarki – slovensko reprezentanco jutri čaka osmina finala proti Belgijcem, je danes izšla priljubljena športna videoigra NBA 2K23, v kateri lahko tekmujete in preizkušate svoje znanje košarke na različnih konzolah.

Potem ko zvezdnika moštva Dallas Mavericks in slovenske reprezentance Luko Dončića lani doletela velika čast in so ga založniki videoigre NBA 2K izbrali za prvi obraz naslovnice, ga je letos zamenjal zvezdnik ekipe Phoenix Suns Devin Booker, s katerim sta v lanski končnici bila trd boj, med njima so bila večkrat tudi trenja. Na koncu je bil po sedmih tekmah bolj zadovoljen Dončić, ki je z Dallasom napredoval, Booker pa je lahko takrat spoznal, kaj pomeni pravi ”Luka special”, predvsem pa je Luka Dončić na njegovem primeru dokazal, da v sebi skriva odlike slovitega Michaela Jordana.

Vseeno pa se je kljub umiku z naslovnice Dončićev indeks, ki opredeljuje njegovo igralsko učinkovitost, še četrto leto zapored dvignil. Tokrat so mu ustvarjalci igre namenili indeks 95, kar ga uvršča na sedmo mesto v celotni ligi NBA. Pred njim so le grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, LeBron James, Kevin Durant, Joel Embiid, Stephen Curry in Nikola Jokić. Antetokounmpo ima edini indeks 97, ostalih pet pa 96.

Od prihoda v ligo NBA izjemna rast

Pri Dončiču je treba opozoriti na njegovo izjemno rast od prihoda v ligo NBA leta 2018. V svoji krstni sezoni so mu po različnih igralskih parametrih namerili izhodiščno oceno 79, v drugi je njegov indeks skočil na 87, v lanski je bil 94.

Dončić je v lanski sezoni lige NBA v dresu Dallasa beležil 28,4 točke na tekmo, k temu pa je dodal še 9,1 skoka in osem podaj. Svoje predstave je močno dvignil v končnici, kjer je Dallas prišel vse do konferenčnega finala, na svoji poti pa je izločil tudi Phoenix Suns, ki je veljal za enega od favoritov za naslov. Na 15 tekmah je dosegal 31,7 točke, 9,8 skoka in 6,4 podaje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!