Lesena hiša, ki je med divjanjem požara na Havajih ostala nedotaknjena

Magazin 18. Avg 202316:55 0 komentarjev
Nedotaknjena hiša po požaru na Havajih
Patrick T. Fallon/AFP

Havaje je nedavno prizadela ena največjih katastrof v zgodovini. V prah in pepel se je spremenil velik del Mauija, pravega turističnega zaklada. Svetovni mediji so se razpisali o grozljivih pričevanjih preživelih, fotograf agencije AFP pa je v objektiv ujel hišo, ki je presenetljivo ostala praktično nedotaknjena.

Hiša z rdečo streho in zeleno-belo fasado, ki stoji tik ob oceanu na zahodnem delu havajskega otoka Maui, je preživela uničujoč požar, v katerem je umrlo najmanj 111 ljudi.

Fotografije, ki jih je posnel fotograf Patrick T. Fallon za agencijo AFP, kažejo, da so bile vse okoliške hiše uničene v požaru. Nedotaknjena je ostala le omenjena hiša.

Julia Griffin je za The Mesenger povedala, da sta v hiši nekoč živela s pokojnim možem Donaldom. Kot je razložila, se ji ne sanja, kako je hiša preživela požar. “Neverjetno se mi zdi, da je hiša na 271 Front Street nedotaknjena. Zgrajena je bila iz lesa,” je dejala.

67-letna Američanka Pattie Tamura, katere družina je lastnica ene od drugih redkih hiš, ki so preživele požar, je pojasnila, da ima njihova hiša debele betonske stene. “Moj dedek je zgradil hišo iz betona, da bi jo zaščitil pred žuželkami, ki lahko napadejo les. Prepričana sem, da je hiša nedotaknjena zaradi njegovega znanja in spretnosti,” je dejala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!