Letališko osebje Lufthanse po 27 urah prekinilo stavko

Svet 08. Feb 202411:35 0 komentarjev
Stavka Lufthanse
Foto: PROFIMEDIA

Lufthansino letališko osebje je prekinilo 27-urno stavko. Kljub temu pa je bilo tudi danes odpovedanih nekaj letov. Letala naj bi povsem po urniku znova letela v petek.

Letališko osebje, zaposleno pri nemškem letalskem prevozniku Lufthansa, je prekinilo 27-urno stavko, je danes zjutraj sporočil sindikat Verdi. Ne glede na to je bilo tudi danes odpovedanih nekaj letov te letalske družbe.

Lufthansino letališko osebje, skupaj okoli 7.000 zaposlenih, je zaradi nesoglasij glede plač v sredo opustilo delo na petih nemških letališčih – Frankfurt, München, Hamburg, Düsseldorf in Berlin, je povedal Marvin Reschinsky iz Verdija.

Posledice stavke je čutiti še danes. Lufthansa naj bi bila namreč prisiljena odpovedati okoli 30 odhodov letal z letališč v Münchnu in Frankfurtu. Letala naj bi povsem po urniku znova letela v petek.

Naslednji krog pogajanj napovedan za ponedeljek

Lufthansina letala sicer letijo tudi na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letalo iz Frankfurta bo danes na Brnik namesto ob 10.05 prispelo ob 11.20, nazaj pa namesto ob 10.40 odletelo ob 11.50. Z Münchna ostaja prihod na Brnik, določen ob 12.25, in odhod z Brnika pa ob 13.05.

Verdi za letališko osebje pri Lufthansi zahteva 12,5-odstotno zvišanje plač oziroma vsaj 500 evrov več na mesec v 12-mesečnem obdobju ter enkratno izplačilo 3.000 evrov kot nadomestilo za visoko inflacijo.

Vodstvo letalskega prevoznika je medtem tem zaposlenim ponudilo 13-odstotno zvišanje in inflacijski dodatek v treh letih.

Naslednji krog pogajanj je napovedan za ponedeljek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!