Letalo drvelo 900 kilometrov na uro, posadka pa medtem oživljala pilota

Svet 16. Avg 202312:41 2 komentarja
latam
Foto: PROFIMEDIA

Po nekaj urah v zraku je izkušen pilot, zaposlen v letalski družbi Latam, na poti v Južno Ameriko izgubil zavest. Doživel je srčni zastoj, posadka pa se je, medtem ko je letalo z 271 potniki na krovu letelo s hitrostjo 900 kilometrov na uro na višini 11 kilometrov, trudila pilota oživljati.

Izkušeni pilot je za letalsko družbo Latam delal že četrt stoletja, ponedeljkov polet iz Miamija v glavno mesto Čila pa bi moral biti rutinski, a so se po nekaj urah v zraku razmere zaostrile.

Pilotu je namreč postalo slabo, zato je odšel v toaletne prostore, kjer je izgubil zavest in obležal na tleh. Doživel je srčni zastoj, poroča nemški RTL. Medtem ko je letalo z 271 potniki na krovu letelo s hitrostjo 900 kilometrov na uro na višini 11 kilometrov, se je posadka trudila pilota oživljati.

K sreči sta bila na krovu dva kopilota, ki sta poskrbela za varen pristanek na najbližjem letališču, da bi pilot lahko prejel čim hitrejšo zdravstveno oskrbo. Letalo je v samo 28 minutah pristalo v Panami, a prepozno, pilota so zdravniki lahko le še razglasili za mrtvega.

“To, kar se je zgodilo, nas je pretreslo. Izrekamo iskreno sožalje družini svojega zaposlenega. Hvaležni smo za njegovo 25-letno kariero in njegov dragoceni prispevek, predanost in strokovnost,” so zapisali v letalski družbi in dodali, da so bili med letom izvedeni vsi varnostni protokoli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje