Ločila se je od moža: razlog ni najbolj vsakdanji

Magazin 02. Feb 202413:19 0 komentarjev
zadah, telesni vonj, higiena
Fotografija je simbolična (Foto: PRODIMEDIA)

Sodni dokumenti so pokazali, da se je moški po izpovedih prič tuširal največ enkrat na 7 do 10 dni, zobe pa si je umival le enkrat ali dvakrat na teden.

Turkinja, ki jo tamkajšnji mediji imenujejo le A. Y., je vložila zahtevo za ločitev od moža C. Y., pri čemer je kot glavni razlog navedla njegovo pomanjkljivo osebno higieno, piše portal Oddity Central.

Odvetnik tožnice je sodišču v Ankari povedal, da je toženec vsaj pet dni zapored nosil ista oblačila, se redko tuširal in nenehno smrdel po znoju. Ženine trditve so potrdile tudi priče, med njimi skupni znanci in celo nekateri moževi sodelavci. Ti so v pričanje privolili, ker so izjavili, da je bilo zaradi moževega neprijetnega telesnega vonja delo z njim mučno. Sodni dokumenti so pokazali, da se je C. Y. po izpovedih prič tuširal največ enkrat na 7 do 10 dni, zobe pa si je umival le enkrat ali dvakrat na teden, zaradi česar je imel neznosen zadah.

Sodišče je ženino zahtevo po ločitvi odobrilo, možu pa naložilo, da mora zdaj že nekdanji ženi plačati 500.000 turških lir (malo več kot 15.000 evrov) kot odškodnino, ker je prenašala njegovo pomanjkljivo osebno higieno.

“Zakonca morata izpolnjevati obveznosti skupnega življenja,” je za turški časopis Sabah povedal ženin odvetnik. “Če skupno življenje zaradi vedenja postane neznosno, ima druga stran pravico vložiti zahtevo za razvezo zakonske zveze. Vsi moramo biti previdni v medčloveških odnosih. Zato moramo biti pozorni tako na svoje vedenje kot na čistočo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!