Loto milijarder tarča kritik: “Zakaj zapravljaš milijone?”

Magazin 28. Sep 202309:34 4 komentarji
vila Edwin Castro
PROFIMEDIA

31-letnik, ki je zadel največji dobitek v zgodovini Powerballa, svojega bogastva ne skriva. Njegovi nič kaj skromni nakupi pa so tarča kritik.

31-letni Edwin Castro je zadel največji dobitek v zgodovini ameriške igre na srečo Powerball. Svoje sreče ni skrival niti za trenutek, v pridobljenem bogastvu – njegov bančni račun je bogatejši za 1,82 milijarde evrov – pa uživa na polno.

Sprva je na kritike naletel zaradi odločitve, da naj mu pridobljeno bogastvo izplačajo v celoti. Če bi se namreč odločil za več izplačil, bi dobil več. Nato pa je brez premisleka kupil dve vili: eno za 24 milijonov evrov, drugo pa za 3,8 milijona evrov. Prva je v prestižni soseski Hollywood Hills, druga pa ima pogled na gorovje San Gabriel. Te dni je svoje imetje zaokrožil še s tretjo luksuzno nepremičnino, vredno kar 44 milijonov evrov (na fotografiji zgoraj).

Do njegovega ravnanja je kritična finančna svetovalka Emily Irwin. “Tako se ne dela. Ko zadenete na lotu, ne delajte večjih sprememb življenjskega sloga. Ne pustite službe, ne kupujte ferrarija ali dvorca. Če imate dolg, ga odplačajte. Izogibajte se velikim nakupom,” je povedala za Fortune. Priporočila je, da v tem primeru najamete finančnega svetovalca in davčnega strokovnjaka.

Edwin Castro
PROFIMEDIA

Castra nekateri podpirajo, drugi pa so mišljenja, da bo kmalu propadel. “Uživaj življenje,” je eden izmed komentarjev njegovih nakupov, ki najbolje opiše milijarderjevo ravnanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje