Lufthansa bo zaradi stavke odpovedala 1.000 letov, tri tudi iz Slovenije

Svet 11. Mar 202414:48 0 komentarjev
Stavka Lufthansa
Stavka osebja zemeljske oskrbe Lufthanse v Nemčiji (Foto: PROFIMEDIA)

Nemška Lufthansa bo zaradi stavke ta teden odpovedala 1.000 letov, tudi torkova leta z Brnika v Frankfurt in sredinega v München.

Nemška Lufthansa bo zaradi nove stavke kabinskega osebja po napovedih odpovedala 1000 letov: okoli 600 letov bodo odpovedali v Frankfurtu, okoli 400 pa v Münchnu. Odpovedana bosta tudi torkova leta z Brnika v Frankfurt in sredin let v München.

Stavka bo vplivala na načrte približno 120.000 potnikov, so ocenili v letalskem prevozniku.

Sindikat Ufo je k stavki pozval okoli 19.000 članov kabinskega osebja Lufthanse in njene hčerinske družbe CityLine. Zaposleni bodo stavko začeli v torek okoli 4. ure, končala pa se bo v sredo okoli 23. ure. Ufo zahteva 15-odstotno zvišanje plač v obdobju 18 mesecev ter inflacijski dodatek v višini 3000 evrov in višje bonuse.

Lufthansa je v luči stavk prejšnji teden objavila poslovne rezultate za lansko leto. Vknjižila je 1,67 milijarde evrov čistega dobička, kar je tretji najvišji čisti dobiček v zgodovini skupine.

Ob stavki v letalskem prometu Nemčiji v torek grozi tudi stavka na železnicah, h kateri je sindikat GDL pozval v nedeljo. V tovornem prometu naj bi se 24-urna stavka začela danes ob 18. uri, v potniškem prometu pa v torek ob 2. uri. Upravljavec Deutsche Bahn jo želi preprečiti s sodno prepovedjo. Kot so poudarili v vlogi, ki so jo danes posredovali na frankfurtsko delovno sodišče, je sindikat stavko napovedal le 22 ur pred začetkom, breme pa da bodo nosili predvsem potniki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!