Mate Rimac, 33-letni lastnik Bugattija, vložil v prvi start up

Svet 26. Jan 202207:12 > 08:48 0 komentarjev
Mate Rimac
PROFMEDIA

Mate Rimac, 33-letni Hrvat, ki je postal lastnik ikonične avtomobilske znamke Bugatti, je vložil v svoj prvi start up. Podjetje Codemap se ukvarja s programiranjem brez uporabe kode (ang. no-code). Koliko je vložil Rimac, ni znano.

Podjetje Codemap je svojo pot začelo konec leta 2020, do zdaj pa se je financiralo z lastnimi sredstvi. Ob Mateju Rimcu – ta je pred kratkim postal prvi mož Bugattija, na Hrvaškem pa gradi 200 milijonov evrov vreden kompleks – so v podjetje vložili tudi različni skladi in Tomislav Matić, sicer ustanovitelj Texo Managmenta.

Podjetje Codemap so ustanovili ekonomista Saša Janićijević in Goran Bušelić in programer Karlo Mamić.

“Iskali smo investitorje, ki jih zanima avtomatizacija proizvodnje programske opreme. Naša želja je, da z dodatnimi sredstvi sestavimo ekipo za ameriški trg,” je Janićijević dejal za Index.hr.

No-code zelo perspektivno področje

Codemap je prvi hrvaški start up, ki se ukvarja s programiranjem brez uporabe kode. Uporablja se lahko pri programiranju spletnih strani, mobilnih aplikacij, programov ali pa samo skript.

Prednost oziroma posebnost je, da lahko programira vsak, tudi tisti, ki niso vešči tehničnega znanja oziroma nimajo znanja iz programiranja. Področje no-code je eno hitreje rastočih in zelo perspektivnih in mu napovedujejo svetlo prihodnost. V zadnjem letu je bilo v različne no-code platforme vloženih že skoraj pet milijard dolarjev.

Uspešno leto za 33-letnega Rimca

Hrvaški start up je hitro doživel uspeh in po le dveh mesecih je pritegnil več kot tisoč uporabnikov, ki so sklenili pogodbe za približno sto projektov.

Za Rimcem je sicer zelo uspešno leto. Konec lanskega leta je prevzel novonastalo podjetje Bugatti Rimac, v katerem bo nadaljeval pot ikonične avtomobilske znamke iz Francije, ob tem pa v bližini Zagreba gradi ogromen kompleks, kjer bo sedež njegovega podjetja Rimac Automobili.

Tudi Rimac je leta 2009 v garaži ustanovil svoj start up – Rimac Automobil, ki je naredil 1.900 konjev močan električni športni avtomobil.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!