Matthew Perry o svoji odvisnosti in trenutku, ko se je soočil z Jennifer Aniston

Magazin 24. Okt 202209:08 0 komentarjev
Prijatelji
Profimedia

Matthew Perry je v svoji knjigi odkrito spregovoril o poti do treznosti in težavah, s katerimi se je soočal med igranjem v seriji Prijatelji, ko se je boril z odvisnostjo od alkohola in tablet

V svoji novi knjigi Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar Matthew Perry, ki je v nanizanki upodobil Chandlerja Binga, pripoveduje, kako je ob obisku Jennifer Aniston v njegovi prikolici ugotovil, da njegovo skrivno uživanje alkohola ni tako skrivno. “Vem, da piješ,” je rekla Aniston.

“Že zdavnaj sem jo prebolel, odkar je začela hoditi z Bradom Pittom, in sem se odločil, kako naj jo gledam, ne da bi bilo nerodno. Kljub temu pa je bilo soočenje z Jennifer Aniston uničujoče. Bil sem zmeden,” je 53-letni Perry zapisal v spominih. “‘Kako veš?’ sem jo vprašal. Nikoli nisem delal pijan. ‘To sem poskušal skriti.'”

V knjigi Perry piše, da nikoli ni delal pod vplivom alkohola ali pijan, zagotovo pa z mačkom. Po zaslugi soigralcev je bil v veliki meri sposoben delovati kot del zasedbe Prijateljev. Piše, da so se okoli njega zbrali in ga podprli kot pingvini podpirajo poškodovanega pingvina. “Bil sem poškodovan pingvin, vendar sem bil odločen, da teh čudovitih ljudi in serije ne pustim na cedilu,” je zapisal.

Toda tistega dne mu je Aniston povedala, da je ne bo lahko odnesel. “‘Lahko zavohamo,” je rekla na nenavaden, a ljubeč način. Ki me je zadel kot kladivo,” piše Perry. “Vem, da preveč pijem,” je odgovoril in dodal: “Vendar ne vem točno, kaj naj naredim.”

V novi knjigi je opisal tudi, da je njegova teža močno nihala zaradi tablet, ki so mu povzročale slabost in blažile njegov apetit. Dodatne težave mu je povzročala napihnjenost, ki je bila posledica alkohola. “Če gledate mojo težo, lahko sledite moji zasvojenosti. Ko sem močnejši, je bil to alkohol, ko sem suh, so bile tablete. Ko sem imel kozjo bradico, sem jemal veliko tablet,” je pojasnil.

Prijatelji
Profimedia

Perry se je skliceval na določene trenutke med desetimi sezonami uspešne serije. “Večino časa do konca tretje sezone sem porabil za ugotavljanje, kako dobiti 55 tablet vicodina na dan. Dobiti sem jih moral 55, sicer bi zbolel. To je bila služba s polnim delovnim časom: klical sem zdravnike, simuliral migrene, iskal podkupljive medicinske sestre, ki bi mi dale, kar potrebujem,” je zapisal.

Perry je pred kratkim dejal, da je zdaj, ko ni več zasvojen, končno pripravljen deliti svojo izkušnjo. “Moral sem počakati, da sem trezen, da nisem bolan. Prepričan sem, da bo ljudem to pomagalo,” je dejal.

Knjiga Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar) bo izšla 1. novembra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!