Protestnica prekinila oddajo na ruski nacionalni televiziji

Svet 14. Mar 202222:09 > 15. Mar 2022 10:19 2 komentarja
Protestna akcija
Posnetek zaslona/Youtube НН - Новото нормално

Na družbenih omrežjih je zakrožil posnetek, na katerem med informativnim programom na ruski nacionalni televiziji za voditeljico vskoči ženska s transparentom, na katerem je sporočilo proti vojni v Ukrajini. Za protestno akcijo naj bi stala urednica Prvega kanala Marina Ovsjanikova, ki je trenutno v priporu.

“Končajte vojno. Ne verjemite propagandi. Lažejo vam. Rusi so proti vojni,” se glasi sporočilo na transparentu, ki ga med informativnim programom na ruskem Prvem kanalu pokaže Marina Ovsjanikova.

Nevladna organizacija za človekove pravice OVD-Info, ki se sklicuje na informacije njenih prijateljev, poroča, da je protestnica trenutno v pridržanju na eni od policijskih postaj v Moskvi. Tudi ruska tiskovna agencija Tass je potrdila pisanje OVD-Info. Dodali so še, da bi lahko Ovsjanikovo kazensko preganjali.

Posnetek protestnega shoda je že postal viralen na družbenih omrežjih, zato so se odzvali tudi na televiziji. “V programu Vremja se je zares zgodil incident, ko je v kader vskočila zunanja oseba. Okoliščine dogodka še preiskujemo,” so potrdili tiskovni predstavniki ruske državne televizije.

Potem ko so ugotovili, kdo stoji za protestno akcijo, se je v javnosti pojavil tudi posnetek, v katerem je Ovsjanikova rusko invazijo na Ukrajino označila za zločin. “To, kar se trenutno odvija v Ukrajini, je zločin. Rusija je agresor in odgovornost za to agresijo sloni izključno na eni osebi. To je Vladimir Putin,” je po poročanju CNN dejala v posnetku. “Na žalost sem v preteklih letih delala na Prvem kanalu in sem bila povezana s propagandno Kremlja. Sedaj me je sram,” je med drugim še povedala.

“Sram me je, da smo leta 2014 molčali, ko se je vse to šele začenjalo. Nismo hodili na shode, ko je Kremelj zastrupil Alekseja Navalnega, nemo smo opazovali ta nečloveški režim in zdaj nam je svet za vedno obrnil hrbet in še naslednjih deset generacij se ne bo moglo oprati sramote te bratske vojne. Smo Rusi. Samo v naši moči je, da ustavimo vso to norost. Pojdite na shode in ne bojte se,” je pozvala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje