Med ukrajinskimi prostovoljci tudi nekdanji predsednik Porošenko

Svet 25. Feb 202217:33 0 komentarjev
ukrajin, orožje
Mikhail Palinchak/Pool via REUTERS

V Ukrajini se nadaljujejo pozivi državljanom, naj se uprejo ruski vojski. Prostovoljskim enotam so v Kijevu razdelili 18.000 avtomatskih pušk. V eni izmed prostovoljskih skupin je tudi nekdanji predsednik Petro Porošenko.

Ukrajinske oblasti že ves dan pozivajo državljane, naj se uprejo ruski vojski, ki prodira v Kijevu. Tako obrambni kot notranji minister Ukrajine sta prebivalce prestolnice pozvala, da poročajo o vojaških premikih, pripravijo molotovke in se uprejo ruski vojski.

Na socialnih omrežjih ukrajinskega notranjega ministerstva je objavljenih več napotkov za domačo izdelavo orožja. Z notranjega ministrstva pa so sporočili, da so med kijevske prostovoljce razdelili 18.000 avtomatskih pušk.

V eni izmed prostovoljskih skupin je tudi nekdanji predsednik Ukrajine Petro Porošenko, ki je za CNN komentiral stanje v prestolnici. “Prostovoljci nimamo tankov ali topov, saj smo z organizacijo takih skupin začeli pred nekaj dnevi,” je dejal Porošenko. Na vprašanje, kako dolgo lahko Ukrajinci zdržijo, je odgovoril, da v nedogled. “Putin ne bo nikoli osvojil Ukrajine, ne glede na to koliko orožja ima,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!