Med žrtvami nesreče na italijanskem jezeru tudi italijanska obveščevalca

Črna kronika 30. Maj 202306:41 0 komentarjev
Nesreča čolna na italijanskem jezeru
Vigili del Fuoco/Twitter/@vigilidelfuoco

V nedeljski nesreči na italijanskem jezeru Maggiore sta umrla dva Italijana, Izraelec in Rusinja. Pet ljudi so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Po nedeljski nesreči turističnega čolna na jezeru Maggiore v severni Italiji je znanih nekaj dodatnih podrobnosti. Po poročanju italijanskih medijev sta bila med štirimi osebami, ki nesreče niso preživele, dva italijanska obveščevalca, stara 62 in 53 let. Umrla sta tudi izraelski državljan, 50-letni upokojeni pripadnik izraelskih varnostnih sil, ter 50-letna ruska državljanka, sicer žena kapitana plovila.

Kot je znano, je v nedeljo zvečer na južnem delu jezera Maggiore v severni Italiji zaradi močnega vetra potonil turistični čoln z okoli 25 potniki. Razen štirim žrtvam nesreče se je preostalim uspelo rešiti. Pet oseb so prepeljali v bolnišnico.

Po poročanju italijanskih medijev so potniki na čolnu praznovali rojstni dan. V tem času se je nad jezerom razvila nevihta, ki se je spremenila v manjši orkan, zaradi česar se je čoln prevrnil in potonil. Nekateri udeleženci nesreče so sami priplavali do obale, druge pa so iz vode rešili s čolni. Pri reševanju je sodelovalo več reševalnih ekip in gasilcev, vključen je bil tudi helikopter.

Jezero Maggiore, ki leži približno 50 kilometrov severozahodno od Milana, je drugo največje italijansko jezero in priljubljena destinacija za turiste. Leži v severnoitalijanskih regijah Piemont in Lombardija, na južni strani Alp. Del jezera je na italijanski, del pa na švicarski strani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!