V nesreči turističnega čolna na italijanskem jezeru štirje mrtvi

Črna kronika 29. Maj 202307:32 > 08:24 0 komentarjev
Nesreča čolna na italijanskem jezeru
Vigili del Fuoco/Twitter/@vigilidelfuoco

V nesreči turističnega čolna na jezeru Maggiore v severni Italiji so po poročanju italijanske Anse umrli štirje ljudje.

Na južnem delu jezera Maggiore v severni Italiji je zaradi močnega vetra potonil turistični čoln z več kot 20 potniki. Po poročanju italijanske Anse so umrli štirje ljudje. Preostalim se je uspelo rešiti in niso bili huje poškodovani.

Nesreča turističnega čolna se je med krajema Sesto Calende in Arona zgodila v nedeljo okoli 19. ure zvečer, poročajo italijanski mediji. Reševalcem je na varno uspelo spraviti 20 potnikov. Pomoč pri iskanju je nudilo več reševalnih ekip, v akcijo pa je bil vključen tudi helikopter.

Kot je dejal predsednik regije Lombardija Attilio Fontana, se je nesreča 16-metrskega čolna zgodila zaradi slabega vremena. Italijanska meteorološka služba je pred tem izdala tudi opozorila pred nevihtami.

Po poročanju portala La Repubblica je čoln najela skupina 24 turistov in članov posadke. Ti so na njem praznovali rojstni dan, kmalu po izplutju pa se je prevrnil in potonil. Več potnikom je uspelo samim priplavati do obale, druge pa so rešili s čolni. Po poročanju italijanskih medijev so bili na krovu Italijani in tuji turisti, domnevno iz Velike Britanije in Izraela, stari med 20 in 50 let.

Jezero Maggiore, ki je približno 50 kilometrov severozahodno od Milana, je drugo največje italijansko jezero in priljubljena destinacija za turiste. Leži v severnoitalijanskih regijah Piemont in Lombardija. Del jezera je na italijanski, del pa na švicarski strani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!