Mediji objavili posnetek moškega, ki je grozil kraljici

Svet 27. Dec 202114:07 > 14:57 0 komentarjev
Grad Windsor
Profimedia

Nekateri britanski mediji so objavili videoposnetek moškega, ki grozi britanski kraljici. Domnevno naj bi šlo za 19-letnega napadalca, ki je za božič vdrl na posestvo Windsor, kjer je praznike preživljala kraljica.

Na posestvu gradu Windsor, kjer je praznike preživljala britanska kraljica Elizabeta II., so za božič aretirali oboroženega moškega. Napadalec je imel pri sebi samostrel, policija pa ga je nato pridržala v skladu z zakonom o duševnem zdravju. Po poročanju britanskih medijev gre za 19-letnega Jaswanta Singha Chaila, ki mu sicer ni uspelo vstopiti v grad.

Nekateri britanski mediji so zdaj objavili videoposnetek, ki prikazuje zamaskiranega moškega s samostrelom, ki grozi, da bo ubil kraljico. Šlo naj bi za vnaprej posneto sporočilo, ki ga je napadalec poslal svojim prijateljem na aplikaciji Snapchat, 24 minut pozneje pa ga je policija aretirala. Osumljenca so aretirali ob 8.30 zjutraj, ko je hodil po vrtovih posestva in se želel povzpeti po zunanji steni gradu. Policija sicer uradno še ni sporočila, kdo je napadalec.

Obraz moškega na posnetku je prekrit z belo masko, celoten govor pa spominja na film Vojna zvezd, poroča Dnevnik.hr. “Oprostite, oprostite za to, kar sem in kar bom storil. Poskušal bom ubiti Elizabeto, kraljico kraljeve družine. To je maščevanje za tiste, ki so umrli v pokolu Jallianwala Bagh leta 1919. To je tudi maščevanje za tiste, ki so bili ubiti, ponižani in diskriminirani zaradi rase. Sem indijski Sikh, Sith. Ime mi je bilo Jaswant Singh Chail, zdaj pa sem Darth Jones,” je dejal na posnetku.

Leta 1919 se je v Indiji zgodil pokol Jallianwal Bagh ali pokol v Amritsarju. Takrat so britanske kolonialne enote ustrelile in ubile med 379 in tisoč protestnikov, še 1.200 so jih ranile.

Kot navaja Dnevnik.hr, so Sithi v filmih Vojna zvezd največji sovražniki vitezov Jedi in služijo temni strani Sile. Prikazani so kot nadarjeni bojevniki, njihov glavni načrt pa je prevlada nad galaksijo. Tudi aretiranega moškega je navdihnil Darth Vader, ki je prav tako iz filma Vojna zvezd. Ta lik je v filmu prikazan kot izjemno močan Sith Lord in desna roka senatorja Palpatina, ki izvaja teror in strahovlado po Galaktičnem imperiju ter preganja upornike.

Prvi božič po smrti princa Philipa

Britanska kraljica je sicer tako letošnji božič kot večino pandemije preživela na gradu Windsor. Ob njej je bil tudi sin, princ Charles z ženo Camillo in še nekateri družinski člani. Gre za prvi božič za kraljevo družino po smrti princa Philipa aprila letos.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!