Pogrešani deskarji so bili ustreljeni. Trupla identificirali njihovi starši

Svet 06. Maj 202407:35 1 komentar
Območje najdbe trupel
Območje najdbe trupel (Foto: Jorge Duenes/REUTERS)

Mehiške oblasti so potrdile, da najdena trupla pripadajo trem pogrešanim turistom. Žrtve, ki so bile ustreljene v glavo, so identificirali njihovi starši.

Mehiške oblasti so v nedeljo potrdile, da najdena trupla pripadajo ameriškemu in dvema avstralskima turistoma, ki so prejšnji teden izginili v severni Mehiki.

Kot so dejali v uradu državnega tožilca zvezne države Baja California (Kalifornijski polotok) za identifikacijo trupel, ni bila potrebna genska analiza, saj so identiteto potrdili starši žrtev.

Razpadajoča trupla treh turistov, starih med 30 in 33 let, so v začetku minulega tedna po nekajdnevnem iskanju našli na dnu več kot 15 metrov globokega vodnjaka v zvezni državi Baja California, poroča Reuters.

Trojica je izginila med deskarskimi počitnicami blizu priljubljenega turističnega mesta Ensenada, ki leži približno 90 minut južno od ameriško-mehiške meje na pacifiški obali.

Generalna državna tožilka Elena Andrade je dejala, da bodo nadaljevali preiskavo, dokler ne bodo prišli do vseh odgovorov in bo odgovorne dosegla roka pravice.

Deskarje verjetno ustrelili, ker so se upirali

Vse tri žrtve so imele na glavi strelno rano. Oblasti so doslej v povezavi z dogodkom aretirale tri ljudi. Na območju so našli tudi zgorelo vozilo, ki naj bi ga uporabljali deskarji.

Mehiške oblasti predvidevajo, da so aretirani posamezniki poskušali ukrasti avtomobil, v katerem so bili turisti. Ker pa so se deskarji upirali, so jih ustrelili, njihova trupla pa vrgli v vodnjak, so pojasnili.

Deskarje so nazadnje videli 27. aprila, njihovo pogrešanje pa so prijavili nekaj dni pozneje, ko so oblasti tudi sprožile večdnevno iskanje s pomočjo ameriškega Zveznega preiskovalnega urada FBI.

Baja California velja za eno najbolj nasilnih držav v Mehiki in jo zadnja leta redno pretresajo kartelski obračuni, čeprav območje Ensenade velja za varnejše, še piše Reuters.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje