Zrušenje stanovanjske zgradbe v Miamiju: zaključili z iskanjem žrtev

Svet 24. Jul 202108:29
Delite:
Miami: reševalna akcija
Foto: REUTERS/Marco Bello

Gasilci so sporočili, da so zaključili z iskanjem trupel na območju, kjer se je v Miamiju pred mesecem dni zrušila stanovanjska zgradba Champlain Towers South. Umrlo je vsaj 97 ljudi.

Po mesecu dni iskanja med ruševinami, so reševalci sporočili, da je pogrešana še ena žrtev, in sicer 54-letna Estelle Hedaya. Že nekaj ur po zrušenju stavbe sicer niso našli nobenega preživelega, zato so s tem zaključili 7. julija.

Pri reševanju so se spopadali s tropskimi nevihtami in nevarnimi razmerami, pri tem pa so se prebili skozi 13.000 ton betona. Prostor, kjer je nekoč stala stanovanjska zgradba, so že očistili, ruševine pa so prepeljali v državno skladišče, kjer jih bodo dodatno pregledali.

Gasilci in gasilke so delali v 12-urnih izmenah, a reševanje so morali večkrat prekiniti, med drugim zaradi nestabilnosti ruševin in tropske nevihte Elsa. 4. julija so nadzorovano porušili preostanek stavbe.

Policija ima sicer nadzor nad Miami Surfsidom, saj ga obravnavajo kot prizorišče zločina. Kaj je razlog za zrušenje stavbe sredi noči, ko so stanovalci in stanovalke spali, ni jasno. A znano je, da so inšpektorji že leta 2018 odkrili strukturne poškodbe poslopja.

Med žrtvami so med drugim bili sedemletna hčerka gasilca iz Miamija, 92-letna babica in sestra prve dame Paragavaja, poroča BBC.

Komentari

Vaš komentar