Milanović: Če bi moja mama poslala e-mail šoli, bi znorel, ampak mama je mama

Svet 05. Jul 202212:55 0 komentarjev
Zoran Milanovič in Sanja Musić Milanović
PROFIMEDIA

Prva dama Hrvaške Sanja Musić Milanović se je znašla sredi škandala, saj naj bi za sina zahtevala višjo zaključno oceno pri dveh predmetih, zdaj pa se je na to odzval njen mož, hrvaški predsednik Zoran Milanović. Ženinega dejanja ni obsodil, je pa ostro nastopil proti Jutarnjemu listu, ki je zgodbo prvi objavil.

Hrvaški Jutarnji list je včeraj poročal, da je žena hrvaškega predsednika Zorana Milanovića na ravnateljico klasične gimnazije v Zagrebu Zdravko Martinić Jerčić izvajala pritisk, da njenemu mlajšemu sinu pri matematiki in latinščini zaključni oceni zvišajo iz štiric v petici. Več virov je za hrvaški medij potrdilo, da je Sanja Musić Milanović poklicala na šolo, poslala elektronsko sporočilo ravnateljici, nato pa se pri njej celo osebno oglasila.

Danes se je na to razkritje v Vukovarju odzval hrvaški predsednik Milanović. “Sam vidim, da je Sanja napisala e-pošto. Naj pošljejo šolsko inšpekcijo,” je komentiral Milanović. Ob tem je dejal, da sam ne bi ravnal tako kot njegova žena, saj je sin vendarle star 17 let in pol. “Če bi mi mama to naredila pri 17 letih, bi se mi zmešalo, ampak mama je mama,” je komentiral dejanje žene.

Se je pa ostro obregnil ob Jutarnji list in podjetje Hanza Media, ki ima v lasti omenjeni časnik. Dejal je, da gre za kriminalno združbo, da je tarča pravzaprav on in ne njegova žena, da mu je vseeno za sinove ocene. “Fučka se mi za same petice, komu je mar za to. Celo zbadam ga zaradi tega. Moj sin je štipendist mesta Zagreb. Zakaj je Sanja imela potrebo iskati pravico na transparenten način … To je njena stvar, ampak tudi moja. In kaj počne Jutarnji list s to e-pošto? Seveda, objavi jo. Kakšen drug dokaz ima? Poleg laži? Kako pa je z zaščito interesa mladoletnika?” se je nadalje jezil na novinarje Jutarnjega lista.

Po njegovih besedah je šlo samo za en predmet, pri katerem so ocene dvignili šestim učencem, skupno v vseh razredih pa naj bi dvignili 150 do 200 ocen. Dodal je, da je bil on tako ali tako vedno zagovornik tega, da bi njegov sin Marko šel v zasebno šolo. “To je edini način, da se zaščitiš pred takšnimi izmečki.”

Sanja Musić Milanović
PROFIMEDIA

“Zakaj je Sanja poslala e-pošto s službenega računa? Lopove imate v vladi, pa me sprašujete, zakaj je bila e-pošta poslana s službenega računa,” je povedal.

Iz originalnega pisma Sanje Musić Milanovič, ki so ga objavili številni hrvaški mediji, sicer izhaja, da v njem ni zahtevala, da se njenemu sinu zviša ocena, je pa v pismu opozorila na številne nepravilnosti in napake profesorice matematike. Med drugim je omenila, da je v pisni preizkus znanja profesorica vključila nerešljivo nalogo in snov, ki je ni predavala, pa tudi, da je na letni dopust odšla 17. junija, ko so imeli na urniku predzadnjo uro matematike. Jutranji list se je sicer v svoji prvotni objavi poleg pisma skliceval še na izjave anonimnih prič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!