Milanović: Plenković se je slikal z Novakom Đokovićem. To je tisti rusofil

Svet 30. Okt 202318:41 0 komentarjev
Novak Djoković, Emmanuel Macron, Andrej Plenković
Foto: PROFIMEDIA

Hrvaški premier Andrej Plenković si je v Parizu ogledal finale svetovnega prvenstva v ragbiju, fotografi pa so ga ujeli med pogovorom s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in srbskim tenisačem Novakom Đokovićem. Fotografija je hitro zakrožila po družbenih omrežjih, ob tem pa je razjezila hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, ki je dejal, da je Đoković sicer odličen tenisač, a da je ob tem tudi rusofil.

Da odnosi med hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem in premierjem Andrejem Plenkovićem niso najboljši, ni novost, saj se politika velikokrat zapleteta v besedne spopade.

Tokrat je olje na ogenj prilil Milanović, ki je komentiral aktualno politično dogajanje na Hrvaškem in njenem glasovanju v Generalni skupščini Združenih narodov, ob tem pa se ni mogel izogniti, da ne bi namenil nekaj besed tudi hrvaškemu premierju. Plenković si je namreč pred dnevi ogledal finale svetovnega prvenstva v ragbiju, fotografski objektivi pa so ga ujeli med pogovorom s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in srbskim teniškim igralcem Novakom Đokovićem.

“Plenković se je slikal z Novakom Đokovićem. To je mimogrede tisti rusofil. Sijajen športnik, ki ga načeloma podpiram, ampak je rusofil,” je novinarjem dejal Milanović. Hrvaški portal Index pa poroča tudi, da je Milanovića zelo zanimalo tudi, kdaj bo Plenković pojasnil glasovanje Hrvaške v Generalni skupščini ZN, kjer je Hrvaška glasovala proti sprejemu resolucije za takojšnje humanitarno premirje na območju Gaze.

Od 193 članic ZN je resolucijo potrdilo 120 držav članic, 45 se jih je vzdržalo, 14 pa jih je bilo proti, med njimi tudi Hrvaška. Milanović je zato od premierja Plenkovića zahteval pojasnila, zakaj je Hrvaška glasovala proti sprejemu resolucije.

“Plenković se rad ukvarja s poslanci hrvaškega sabora, ki so nasprotovali temu, da Hrvaška pomaga pri urjenju ukrajinskih vojakov, a se brez težav slika z ljudmi, ki so odkrito na strani Moskve,” je dejal Milanović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!