Mislil je, da bo na hitro zaslužil, a si bo slab dan zapomnil za vedno

Magazin 18. Mar 202405:00 0 komentarjev
ZLATO
PROFIMEDIA

Iz Hrvaške prihaja opozorilo, da je poteka še ena finančna prevara, tokrat z "zlatimi palicami iz Afrike" v središču.

Hrvaška policija je sredi preteklega tedna prejela prijavo 67-letnika iz Dalmacije, ki je policiji povedal, da je žrtev finančne prevare.

Povedal je, da je z njim prek družbenega omrežja kontaktirala neznana oseba in mu ponudila hiter zaslužek. “Ponudba” je bila, da 67-letnik kupi zlate palice iz Afrike pod tržno ceno. Gospod se je z več nakazili olajšal za skoraj 20 tisoč evrov, ki pa so na koncu izginili neznano kam, zlatih palic iz Afrike pa ni nikoli prejel.

Policijska preiskava poteka. A policija ob tem še enkrat opozarja, da so spletne finančne goljufije zelo razširjene, in svetuje naslednje: preden se odločite za investicijo, ki je videti “predobra, da bi bila res”, se posvetujte, še bolje, če se posvetujete denimo na banki ali pri kakšnih drugih znanih in poznanih finančnih strokovnjakih.

Zmeraj bodite sumničavi do ponudb, ki obljubljajo varno naložbo in obenem zagotavljajo visoke donose. Če menite, da ste žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo. In če ste bili enkrat žrtev prevare, je verjetno, da vas bodo prevaranti spet poklicali. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!