Množična zastrupitev turistov v Črni gori, med njimi tudi Slovenci

Svet 27. Avg 202215:49 1 komentar
budva
PROFIMEDIA

V restavraciji v črnogorskem obmorskem mestu Budva se je po poročanju lokalnih medijev s hrano zastrupilo najmanj 96 turistov. Večina turistov je iz Poljske, Slovaške in Slovenije.

V občini Budva so potrdili, da je v eni izmed tamkajšnjih restavracij prišlo do množične zastrupitve s hrano. Skoraj sto turistov je zaradi želodčnih težav moralo poiskati zdravniško pomoč v bližnjih bolnišnicah, poroča portal Nova.rs.

Le v Splošni bolnišnici Kotor so tako sinoči sprejeli večje število turistov z želodčnimi obolenji, med njimi je bilo večje število mladostnikov. “Sinoči, okoli 22. ure, smo v kotorsko bolnišnico sprejeli 30 ljudi, med katerimi je bilo veliko otrok, starih med 15 in 16 let,” je za portal Dan povedal direktor kotorske bolnišnice Davor Kumburović. Dodal je, da so vse hospitalizirali z akutnim simptomom – bruhanjem.

Vse hospitalizirane so oskrbeli, opravili laboratorijske preiskave ter jih danes, okoli 11. ure, odpustili v domačo oskrbo.

Vzrok zastrupitve sicer še ni znan, črnogorski mediji pa s strani državnih institucij niso prejeli še nobenega uradnega pojasnila. Župan občine Budva Milo Božović in občinska uprava sta vse zastrupljenim turistom, ki jih pestijo zdravstvene težave, zagotovila namestitev, prevoz ter kritje drugih morebitnih stroškov.

Po poročanju portala 24sata.hr je večina turistov iz Poljske, Slovaške in Slovenije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje