Množični pretep huliganov v Zagrebu

Svet 04. Avg 202108:22 > 15:41 0 komentarjev
pretep huligani
N1

V Zagrebu danes v tretjem krogu kvalifikacij Lige prvakov igrata Dinamo in poljska Legija, a že dan pred tem se je v hrvaški prestolnici zgodil množični pretep med privrženci klubov. V soseski Dubrava se je spopadlo 200 ljudi, po prvih informacijah policije pa ni bil nihče poškodovan.

Privrženci zagrebškega in varšavskega nogometnega kluba so se spopadli na ulicah hrvaške prestolnice v noči pred današnjo tekmo med Dinamom in Legijo. Po poročanju hrvaških medijev so v pretepu uporabili palice in se obmetavali s kamenjem, letele pa so tudi bakle.

Na policiji so potrdili, da se je pretep zgodil v soseski Dubrava. “Policisti so bili prisotni od samega začetka in tako so preprečili precej večji spopad,” so še javili z zagrebške policije.

Policija: Poškodovanih ni bilo

Na mestu dogodka so policisti, da bi odvrnili neposreden napad na policiste in preprečili nadaljnje napade okoli 400 navijačev, uporabili prisilna sredstva, v napadu pa ni bil poškodovan nihče, so še zapisali na policiji. Dodali so, da je v spopadu sodelovalo okoli 300 navijačev domačega kluba in okoli 100 navijačev iz tujine.

Glede na izjave prič so huligani s seboj imeli palice, s teras lokalov pa so jemali tudi stole in se z njimi pretepali. Po podatkih policije so v spopadu poškodovali pet gostinskih lokalov in tri avtomobile.

Na Hrvaško je sicer pripotovalo več tisoč navijačev iz Poljske, v Dubravi pa se jih je skupno spopadlo okoli 200.

Zmagovalec današnje teme se bo v zadnjem krogu kvalifikacij pomeril ali s Crveno zvezdo ali Tiraspolom.

Množični pretep v Zagrebu
N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!