Močan potres v Iranu: trije mrtvi in več sto ranjenih v potresu v Iranu

Svet 29. Jan 202310:05 1 komentar
Potres v Iranu
Soheil Faraji/ISNA/WANA /REUTERS

Severozahodni del Irana je v sboto zvečer močno streslo. Po poročanju lokalnih medijev so umrli trije ljudje, več kot 800 pa jih je bilo ranjenih. Žarišče potresa z magnitudo 5,9 je bilo v mestu Hoj v provinci Zahodni Azerbajdžan.

“V dogodku je bilo ranjenih 816 ljudi, trije pa so umrli,” je za iransko tiskovno agencijo Irna povedal guverner province Mohamed Sadeh Motamedian.

Po potresu, ki je območje prizadel ob 21.44, se je na prizadeto območje, ki leži v bližini meje s Turčijo, odpravil iranski notranji minister Ahmed Vahidi, dodaja AFP.

Prejšnji teden je prav to območje stresel potres z magnitudo 5,8, v katerem je bilo poškodovanih najmanj 120 ljudi, povzročil pa je tudi veliko gmotno škodo. Poškodovanih je bilo več sto zgradb.

Iran leži na potresno zelo aktivnem območju, saj je na stičišču več velikih tektonskih plošč. Leta 1990 je v katastrofalnem potresu z magnitudo 7,4 na severu države umrlo 40.000 ljudi, 300.000 pa je bilo ranjenih. Pol milijona ljudi je takrat ostalo brez strehe nad glavo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje