Močno deževje povzroča težave tudi v Avstriji

Svet 28. Avg 202320:33 0 komentarjev
Reka Salzach
Reka Salzach (Foto: PROFIMEDIA)

Avstrijski deželi Tirolsko in Koroško je danes dosegla vremenska fronta iz Italije.

Na Tirolskem je obilno deževje povzročilo poplave ter ohromilo cestni in železniški promet. Na terenu pa je trenutno okoli 4.000 gasilcev. Na Koroškem so medtem gasilci posredovali že 40-krat, približno 1.500 gospodinjstev je ostalo brez elektrike.

Na Tirolskem je bila prizadeta zlasti dolina Ötztal, kjer je tamkajšnji potok že prestopil bregove. Zaprta je bila regionalna cesta, nekateri kraji pa trenutno niso dostopni, je danes v Innsbrucku izjavil deželni glavar Anton Mattle.

Zaradi zemeljskega plazu so morali zapreti tudi železniško povezavo z Brennerjem na meji z Italijo, ki bo zaprta predvidoma do večera, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub temu je Mattle poudaril, da so bili zaradi opozoril meteorologov dobro pripravljeni na neurje. V mestu Innsbruck so na primer pravočasno namestili mobilni protipoplavni zid. Prav tako je ocenil, da so se razmere v deželi za zdaj nekoliko umirile.

Na avstrijskem Koroškem so medtem zaradi močnega deževja in sunkov vetra gasilci posredovali že 40-krat. Posebej prizadet je bil zahodni del dežele. Brez elektrike je ostalo približno 1500 gospodinjstev, lokalne oblasti na Koroškem pa še naprej svarijo pred poplavami in zemeljskimi plazovi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Glede na napovedi bo dež v večjem delu države vztrajal do torka. Padlo bi lahko od 60 do 100 milimetrov padavin, ponekod tudi od 150 do 200 milimetrov, predvsem na osrednjem delu Alp. Predvidoma v sredo bodo padavine povsod ponehale. Četrtek pa naj bi bil že delno sončen, čeprav so še možne posamezne plohe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!