Moška sta pretepala konja in kruto ravnanje v živo prenašala po Facebooku

Črna kronika 14. Sep 202309:45 1 komentar
Moški udarja konja.
Zajem zaslona / Facebook

Hrvaško javnost pretresa videoposnetek moških iz predmestja Karlovca, ki sta se znesla nad konjem, vse skupaj pa v živo prenašala po Facebooku. Primer mučenja živali je zdaj v rokah karlovških policistov.

Moški iz Orlovca v bližini Karlovca je po Facebooku v živo prenašal videoposnetek, na katerem še z enim moškim tepeta privezanega konja.

Videoposnetek je zakrožil po medijih in hitro razburil hrvaško javnost. V sredo se je odzvala tudi tamkajšnja policija, ki je obkolila hišo osumljencev in ju aretirala. Proti osumljencema je stekla kazenska preiskava kaznivega dejanja usmrtitve ali mučenja živali. Kaportal.hr poroča, da bi bil lastnik živali lahko obsojen na eno leto zaporne kazni.

Med akcijo je konja pregledal veterinar, ki je ugotovil, da je konj v dobrem zdravstvenem stanju. Žival so prepeljali na varno.

Odzvalo se je tudi društvo Prijatelji živali, ki je primer prijavilo državnemu inšpektoratu. Predstavniki društva so ob prijavi opisali identiteto storilca in posredovali dokaze o trpinčenju konj. Društvo je pristojne pozvalo še, da izvedejo inšpekcijski nadzor, ustrezno poskrbijo za živali in premestijo trpinčene konje ter druge živali na varno, še poroča dnevnik.hr.

Obenem naj storilcema in vsem ostalim podobnim mučiteljem živali prepovejo nakup in posedovanje živali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje