Moškemu, ki je napadel moža Nancy Pelosi, grozi do 30 let zapora

Svet 16. Nov 202322:46 2 komentarja
Nancy Pelosi
Nancy Pelosi (Foto: PROFIMEDIA)

Zvezna porota je danes na sodišču v San Franciscu napadalca na moža nekdanje predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa demokratko Nancy Pelosi spoznala za krivega napada in poskusa ugrabitve. Davidu DePapeju, priseljencu iz Kanade, ob izreku sodbe grozi do 30 let zapora, poročajo ameriški mediji.

David DePape je lani oktobra vdrl v hišo zakoncev Pelosi v San Franciscu in fizično napadel Paula Pelosija, in sicer po tem, ko mu je ta povedal, da žene ni doma, ker je v Washingtonu. 83-letnega Paula je hudo poškodoval, saj mu je s kladivom poškodoval lobanjo, zaradi česar je moral na operacijo.

DePape je na sodišču razložil, da se je želel z Nancy Pelosi pogovoriti o politični korupciji v državi, vendar je ni nameraval ugrabiti. Policija je pri njem sicer našla vrvi, povedal pa je tudi, da je nameraval Nancy Pelosi zvezati in jo posneti med priznanjem takšnih in drugačnih političnih grehov.

Razložil je tudi, da je bil nekoč politični levičar, nato pa se je s političnim prodorom Donalda Trumpa premaknil na desno. Napad na Paula Pelosija je sprožil obsodbe političnega nasilja, vendar ne vsepovsod. Trump in nekateri republikanci so se iz tega norčevali in zbijali neslane šale.

DePape je izrazil obžalovanje zaradi napada na Paula Pelosija in sodišču razložil, da tega ni nameraval storiti. Nancy Pelosi naj bi bila le prva od politikov, ki jih je nameraval obiskati na podoben način in jih prepričati v priznanje korupcije.

DePape bo moral še ta mesec tudi pred državno sodišče Kalifornije, kjer je obtožen poskusa umora, vloma in napada.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje