Moški, ki so ga ustrelili v Braziliji, je imel ponarejene slovenske dokumente

Santos
Foto: Santos, Brazilija

V brazilskem mestu Santos so na ulici ustrelili 43-letnika. Čeprav so brazilski mediji sprva poročali, da gre za slovenskega državljana, se je izkazalo, da gre za srbskega člana kriminalne združbe, ki je imel pri sebi ponarejene osebne dokumente, s katerimi se je izdajal za Slovenca Dejana Kovača.

Poročali smo, da so v brazilskem mestu Santos na obali Atlantskega oceana na ulici ustrelili 43-letnega moškega. Brazilski mediji so sprva poročali, da gre za slovenskega državljana. Tega na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve niso mogli potrditi, saj navedene osebe “ni v evidenci državljanov Republike Slovenije”.

Izkazalo se je, da je imel ubiti moški pri sebi ponarejene osebne dokumente, s katerimi se je izdajal za Slovenca Dejana Kovača. Pravzaprav pa gre za Darka Geislerja iz Pančeva, ki je bil član kriminalne združbe škaljarskega klana, poroča srbski Informer.

Pred desetimi leti je bil Geisler osumljen umora vodje barskega člana v Črni gori Armina Muše Osmanagića. Takrat naj bi tudi pobegnil v tujino. Identiteto je v preteklosti že zamenjal, nazadnje se je pisal Nedeljković.

Spomnimo, 43-letnika so ustrelili pred očmi njegovega štiriletnega otroka in žene na vhodu v hišo. Odgovornosti za njegovo smrt ni prevzel še nihče.

Nova.rs sicer poroča, da so le nekaj ur po umoru zaradi suma sodelovanja pri likvidaciji v Braziliji aretirali 42-letnega Hrvata.