Nad Moskvo sestrelili več dronov: eden trčil v stolpnico, ki so jo že napadli

Svet 01. Avg 202308:11 > 09:44 14 komentarjev
napad z dronom v Moskvi
PROFIMEDIA

Nad Moskvo je ruska zračna obramba sestrelila več dronov. Eden izmed njih je ob padcu trčil v 21. nadstropje stolpnice, ki je že utrpela škodo v nedeljskih napadih z droni na Moskvo. Rusko obrambno ministrstvo za novi napad na prestolnico obtožuje Ukrajino, od koder medtem poročajo o napadu z droni na Harkov.

Ruska zračna obramba je nad Moskvo zgodaj davi sestrelila več dronov, eden od letalnikov pa je poškodoval fasado stolpnice, je sporočil župan Sergej Sobjanin. Rusko obrambno ministrstvo za novi napad na prestolnico obtožuje Ukrajino, od koder medtem poročajo o napadu z droni na Harkov. V obeh primerih ni bilo smrtnih žrtev.

Obrambno ministrstvo je navedlo, da je nad Moskvo sestrelilo dva ukrajinska brezpilotna letalnika, tretjega pa da so onesposobili, preden je ta ob padcu trčil v 21. nadstropje stolpnice.

Gre za isto stolpnico, ki je že utrpela škodo v nedeljskih napadih z droni na Moskvo, je prek Telegrama sporočil Sobjanin.

Osrednje moskovsko letališče je bilo zaradi dogodkov začasno zaprto, poročajo tuje tiskovne agencije.

napad z dronom v Moskvi napad z dronom v Moskvi
PROFIMEDIA
napad z dronom v Moskvi napad z dronom v Moskvi
PROFIMEDIA
napad z dronom v Moskvi napad z dronom v Moskvi
PROFIMEDIA
napad z dronom v moskvi napad z dronom v moskvi
PROFIMEDIA
napad z dronom v moskvi napad z dronom v moskvi
PROFIMEDIA

Ruska zračna obramba je nazadnje v noči na nedeljo preprečila podoben napad na Moskvo. Ruska prestolnica z okolico, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila od začetka vojne v Ukrajini februarja 2022 redko tarča ukrajinskih napadov, vendar so ti v zadnjem času vse pogostejši.

Ruske oblasti so danes še sporočile, da jim je uspelo odbiti napad z droni na patruljne ladje v Črnem morju. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so okoli 340 kilometrov jugozahodno od Sevastopola uničili vsa tri daljinsko vodena plovila, s katerimi je nameravala Ukrajina izvesti napad.

Iz Harkova na vzhodu Ukrajine pa danes prav tako poročajo o napadu z droni. Ruski brezpilotni letalniki naj bi tam zadeli naseljene dele mesta in študentski dom, ki pa je bil v času napada prazen. V napadu na središče mesta je bila ranjena ena oseba, je sporočil poveljnik policije v regiji Harkov Volodimir Timoško.

Medtem ko je Timošenko govoril o dveh napadih, pa so se po informacijah župana Harkova Igorja Terekova zgodili trije napadi. Kot je dodal, je po napadu na študentski dom tam izbruhnil požar, uničeni pa sta najmanj dve nadstropji stavbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje