Musk na lestvici najbogatejših prehitel Bezosa

Svet 05. Apr 202220:35 2 komentarja
Musk, Nemčija
Profimedia

Elon Musk je postal novi najbogatejši zemljan. Direktorju podjetij Tesla in SpaceX, po novem pa tudi članu upravnega odbora Twitterja, je uspelo prehiteti Jeffa Bezosa, ki je na vrhu Forbesove lestvice milijarderjev vztrajal zadnja štiri leta.

Ameriškemu milijarderju Elonu Musku je uspelo priti na sam vrh lestvice milijarderjev, ki jo pripravlja Forbes. Prehitel je tudi ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa, ki je kot najbogatejši zemljan na vrhu lestvice preživel zadnja štiri leta. Muskovo premoženje je ocenjeno na 219 milijard dolarjev, kar znese nekaj malega več kot 200 milijard evrov.

Musk je bil še pred dvema letoma na lestvici “šele” 31., že leto kasneje pa se je povzpel na drugo mesto tik pod Bezosa. Za njim je zaostajal za skoraj 24 milijard evrov. Po ocenah je direktor Tesle letos bogatejši za 62 milijard evrov v primerjavi z lanskim letom. Forbes ga je na seznam najbogatejših prvič uvrstil leta 2012.

Število vseh milijarderjev na svetu se je zmanjšalo za približno sto, v Združenih državah Amerike (ZDA) pa je število milijarderjev nekoliko naraslo. Tam jih je sedaj 725. To se kaže tudi na Forbesovi lestvici milijarderjev, kjer je v prvi petnajsterici kar 10 Američanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje