Musk ne bo član upravnega odbora Twitterja

Svet 11. Apr 202207:37 > 08:57 0 komentarjev
Elon Musk
Profimedia

Razvpiti milijarder Elon Musk ne bo vstopil v upravni odbor Twitterja. Potem ko je postal največji delničar, mu je uprava ponudila sedež v upravnem odboru. A je Musk na dan, ko bi moral zasesti ta položaj, sporočil, da se upravnemu odboru ne bo pridružil.

Milijarder Elon Musk, ki je nedavno postal največji posamični delničar Twitterja, ne bo vstopil v upravni odbor tega družbenega omrežja. Predvideno je bilo, da bi to pozicijo zasedel 9. aprila, a je Musk še isti dan povedal, da se upravnemu odboru ne bo pridružil, je sporočil predsednik uprave Twitterja Parag Agrawal.

“Z odborom smo veliko razpravljali o Elonovi pridružitvi odboru. Nad sodelovanjem smo bili navdušeni, tveganja so bila jasna,” je zapisal. Uprava je Musku ponudila sedež v upravnem odboru, saj so menili, da je najboljša možna pot v prihodnost, da tako kot vsi člani uprave deluje v najboljšem interesu družbe in delničarjev.

Vendar je Musk nato sporočil, da se upravnemu odboru ne bo pridružil. “Verjamem, da je to najboljše. Vedno bomo cenili prispevek naših delničarjev, ne glede na to, ali so v upravnem odboru,” je zapisal. “Pred nami bodo težave, a naši cilji in prednostne naloge ostajajo nespremenjeni. Sprejemanje odločitev in njihovo izvajanje je v naših rokah,” je dodal.

Musk, ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX ter sveže pečeni najbogatejši Zemljan, je pretekli teden postal največji posamični delničar družbenega omrežja Twitter. Za 9,2-odstotni delež naj bi odštel približno 2,7 milijarde evrov in s prvega mesta seznama največjih delničarjev izrinil investicijsko družbo Vanguard, ki ima v lasti 8,8-odstotni delež. Pri tem se je Musk zavezal, da svojega deleža ne bo povečal nad 14,9 odstotka. Če bo ta prag presegel, mora objaviti prevzemno ponudbo za vse delnice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!