N1 iz Ukrajine: “V naslednjih dneh pričakujemo še več raketnih napadov”

Svet 14. Mar 202212:44 > 13:06 0 komentarjev

Rusija je v nedeljo zjutraj napadla ukrajinsko vojaško oporišče Javorov na zahodu Ukrajine, ki je manj kot 25 kilometrov oddaljeno od meje s Poljsko. Dopisnik N1 iz Ukrajine Oleg Pilipenko pravi, da lahko v naslednjih dneh pričakujemo še več raketnih napadov.

Po podatkih lokalnih oblasti je bilo v napadu na ukrajinsko vojaško oporišče Javorov ubitih 35 ljudi, še 134 je ranjenih.

Kot je iz ukrajinskega Lvova poročal dopisnik N1 Oleg Pilipenko, so bile rakete izstreljene iz bojnih letal, ki so poletela z letališča v Saratovu v Rusiji. “Ko so prišli do Črnega morja, so izstrelili približno 30 raket, le osem jih je doseglo cilj. Nekatere rakete je uničila ukrajinska protizračna obramba. Zadeti so želeli vojaško oporišče v Javorovu,” je povedal dopisnik.

Oporišče v Javorovu je znano in ikonično vojaško oporišče iz časov Sovjetske zveze, ki je le 25 kilometrov oddaljeno od poljske meje. Leži med mejo in mestom Lvov. Eksplozije je ob napadu slišal tudi Pilipenko.

Kot je dodal, je v naslednjih dneh pričakovati še več raketnih napadov, ker so ruske oblasti napovedale, da bodo obstreljevale arzenale orožja. In to bodo glavne tarče v prihodnjih dneh.

Rusija pa je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila, da so v Javorovu uničili 180 tujih plačancev in več kosov tujega orožja. Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva je povedal, da so v napadu uporabili pametne izstrelke dolgega dosega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!