Na Češkem znova obvezne maske na delovnih mestih

Koronavirus 20. Okt 202121:05 0 komentarjev
Adam Vojtech
PROFIMEDIA

Na Češkem zaradi naraščajočega števila novih okužb s koronavirusom s prihodnjim tednom znova uvajajo obvezno nošenje mask na vseh delovnih mestih v zaprtih prostorih, je danes sporočil minister za zdravje Adam Vojtech. Obvezne bodo maske tipa FFP2, ki nudijo višjo stopnjo zaščite pred okužbo.

Ukrep obveznega nošenja mask na vseh delovnih mestih na Češkem bo začel veljati prihodnji teden. Mask ne bo treba nositi le tistim, ki so sami v pisarni.

Vlada je razpravljala tudi o možnosti uvedbe nošenja mask za učence v razredih med poukom, a se na koncu za to niso odločili.

Skrajšali bodo tudi veljavnost PCR testov za koronavirus, da bi tako pospešili cepljenje proti covidu-19. Testi bodo v nekaterih primerih veljavni le še en dan, sicer pa tri dni. Zdravstveno zavarovanje pa bo testiranje krilo le, če bo to zahteval zdravnik. “Testiranje ni rešitev,” je glede tega poudaril minister za zdravje Adam Vojtech.

Opozicija, ki je na volitvah v začetku meseca prevzela večino v parlamentu, je sicer medtem že napovedala, da bo po prevzemu vlade oblikovala svojo svetovalno ekipo za boj proti koronavirusu.

Češka se sicer sooča z velikim porastom novih okužb. Trenutno v zadnjih sedmih dneh beležijo 117 okuženih na 100.000 prebivalcev. V zadnjih 24 urah pa so zabeležili 3246 novih okužb, kar je največ od sredine aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!