Na dražbi zapis, v katerem je novozelandska premierka užalila politika opozicije

Svet 16. Dec 202220:33 0 komentarjev
Jacinda Ardern
PROFMEDIA

Novozelandska premierka Jacinda Ardern in vodja opozicijske desnoliberalne stranke ACT David Seymour sta v četrtek na dražbo postavila podpisan izvod zapisa parlamentarnega zasedanja, na katerem je premierka Seymourja označila za "arogantnega kretena". Izkupiček dražbe bo namenjen dobrodelni organizaciji za boj proti raku na prostati.

Izvod zapisa, ki sta ga podpisala Jacinda Ardern in David Seymour, je do danes na dražbi zbral že 45.500 novozelandskih dolarjev oziroma 27.294 evrov. Dražba se je začela v četrtek, trajala pa naj bi do 22. decembra.

Novozelandska premierka je žaljivko izrekla po burni izmenjavi mnenj na torkovem parlamentarnem zasedanju. Ko je končala s svojim nagovorom, se je usedla nazaj na svoje mesto poleg svojega namestnika Granta Robertsona in Seymourja označila za arogantnega kretena.

Seymour je nato od predsednika novozelandskega parlamenta zahteval opravičilo Ardern, kar je pomenilo, da je bila njena žaljivka vpisana v uradni zapis, znan kot Hansard. Premierka se je pozneje Seymourju tudi opravičila, ta pa je opravičilo sprejel in prišel do ideje, da bi lahko združila moči in na račun incidenta zbrala nekaj denarja za dobrodelne namene.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!