Na morju se je približal veliki črni gmoti: “Nikoli nisem videl česa takšnega”

Svet 22. Mar 202410:08 1 komentar
Morje na Norveškem
Foto: PROFIMEDIA

Norveški ribič je bil presenečen, ko je na gladini morja zagledal veliko in črno kroglo. Ker je bil od nje precej oddaljen, sprva ni vedel, kaj bi to lahko bilo. Ko se ji je približal, je ugotovil, da vidi žival oziroma truplo.

Norveški ribič je na gladini morja zagledal truplo kita, v katerem se je zadrževal plin. Pomislil je, da bo telo razneslo, in v tistem trenutku si ni želel biti v njegovi bližini. Sicer je to povsem običajen pojav, saj bakterije proizvajajo metan, ki se nato kopiči v ostankih telesa. Ko morje naplavi kitovo truplo na obalo, se morajo zato opazovalci vedno umakniti, piše hrvaški Jutarnji list.

Ribič Dag Rydland je video, ki ga je posnel na morju, objavil na družbenem omrežju Facebook. Ob tem je zapisal, da gre za kita grbavca, vendar se je zaradi strahu pred eksplozijo zadržal sto metrov stran.

“Lahko bi rekli, da živim v svetu kitov. Ribič sem že 27 let in videl sem veliko kitov, živih in poginulih, a nikoli česa takšnega. Očitno je pojedel veliko rib, preden je poginil, ker se je napihnil zaradi plinov. Izognil sem se mu tako zaradi strahu pred eksplozijo kot zaradi mrež, ki so bile okoli živali, in strah me je bilo, da bi se vanje zataknil z ladijskim propelerjem,” je povedal Dag.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje