Na Hrvaškem priprli več oseb zaradi tihotapljenja zaščitenih morskih vrst

Svet 19. Jul 202214:35 0 komentarjev
Morski ježek
PROFIMEDIA

Na hrvaškem so priprli okoli deset oseb, tako hrvaških kot italijanskih državljanov, ki ji sumijo nedovoljenega trgovanja z brizgači oziroma morskimi kumarami, morskimi ježki in morskimi datlji. Kriminalisti so po pisanju portala Index.hr odkrili več skladišč na območju Kaštela Starega in Knina.

Hrvaška policija je danes priprla več hrvaških in italijanskih državljanov zaradi suma izvajanja kaznivih dejanj proti okolju v okviru kriminalne združbe, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Priprte osebe naj bi po poročanju hrvaških medijev sumili trgovanja z brizgači oziroma morskimi kumarami, morskimi ježki in morskimi datlji.

Kriminalistične preiskave potekajo v sodelovanju z uradom za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) na območju splitsko-dalmatinske, šibeniško-kninske in zadrske županije.

Policisti so priprli okoli deset ljudi, sumijo pa jih ulova in preprodaje zaščitenih morskih vrst. Hrvati so bili večinoma odgovorni za ulov morskih kumar, ježkov in morskih datljev, Italijani pa za pakiranje, skladiščenje in nadaljnjo preprodajo, piše hrvaški portal Index.hr.

Kriminalisti so po pisanju portala odkrili več skladišč na območju Kaštela Starega in Knina. Enega priprtega Italijana je policija v preteklosti že obravnavala zaradi podobnih dejanj.

Kriminalna združba je s tihotapljenjem po dosedanjih informacijah zaslužila nekaj manj kot milijon kun (133.000 evrov), ogrožene morske vrste pa so večinoma lovili na splitskem območju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!