Na Hrvaškem še upajo, da sta pogrešana ribiča živa, iščejo ju tudi Italijani

Svet 04. Maj 202317:37 0 komentarjev
razburkano morje
Slika je simbolična; Profimedia

Nadaljuje se iskalna akcija hrvaških ribičev iz Umaga, ki ju pogrešajo od torka. Trenutno so osredotočeni na območje, kjer so zadnjič zaznali signal njunega telefona.

Na Hrvaškem se danes tretji dan nadaljuje iskalna akcija hrvaških ribičev iz Umaga, ki ju pogrešajo od torka popoldne, ko je na morju ob Istri pihala močna burja. Iskanje je trenutno osredotočeno na območje deset milj od Novigrada, kjer so v torek zadnjič zaznali signal njunega mobilnega telefona, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na območju je sonar policijskega čolna nato v sredo zvečer na globini 27,7 metra nekaj zaznal, a doslej še niso ugotovili, kaj je na morskem dnu. Vodja puljske luške kapitanije Dolores Brenko Škerjanc je danes še povedala, da zato pri iskanju ribičev na tem območju danes pomagajo tudi potapljači posebnih policijskih enot in potapljači iz istrske županije.

Pri iskanju sicer sodelujejo ladje puljske in reške luške kapitanije ter obalne straže.

Izpostavila je, da še vedno upajo, da sta ribiča živa in obljubila, da bodo naredili vse, da ju najdejo. Zato ni mogla povedati, kako dolgo bo še trajala iskalna akcija.

Potrdila je, da tudi italijanska obalna straža z ladjo nadaljuje iskanje pogrešanih ribičev na italijanski strani Jadranskega morja.

Vremenske razmere so se medtem izboljšale, morje pa umirilo, tako da so pogoji za iskanje na morju veliko boljši, je še povedala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!