Na japonskem letališču sta trčili potniški letali (VIDEO)

N1 video 16. Jan 202414:21 0 komentarjev

Na letališču mesta Saporo na severu Japonske je med močnim sneženjem potniško letalo južnokorejske letalske družbe Korean Air, ki se je odpravljalo na vzlet, trčilo v letalo hongkonške družbe Cathay Pacific, ki je stalo na pisti. V dogodku ni bilo poškodovanih.

Družba Korean Air je sporočila, da je bilo letalo v času incidenta z 276 potniki in 13 člani posadke na poti proti vzletišču, ko je oplazilo parkirano prazno letalo družbe Cathay Pacific. Lokalna televizija je poročala, da je bil pri tem poškodovan del krila korejskega letala, poroča časnik South China Morning Post na svoji spletni strani.

Iz korejske družbe so dodali, da je njihovo letalo oplazilo letalo, “ko je zaradi močnega sneženja zdrsnilo vozilu za zemeljsko oskrbo na letališču”.

Trk se je zgodil dva tedna po nesreči na tokijskem letališču, v kateri je letalo japonske obalne straže trčilo v potniško letalo družbe Japan Airlines. V nesreči je umrlo pet od šestih ljudi na letalu obalne straže, vseh 379 potnikov in članov posadke na letalu družbe Japan Airlines pa so rešili, potem ko je letalo zajel ogenj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!